12. července 2013 • 16:46

Z první ligy do KHL. Třetí brankář Lva si polepší o téměř 200 tisíc měsíčně

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni zazářil v baráži o extraligu. Coby nováček v dospělém hokeji pustil v brance Olomouce pouhé čtyři góly ve třech utkáních. Teď přichází 20letý talent na zkušenou do Lva Praha, kde bude plnit roli brankářské trojky. A pořádný skok to pro něj bude jak po sportovní, tak i finanční stránce. Spodní platová hranice je totiž v KHL 7500 eur (187 500 korun) měsíčně, předtím si mohl vydělat možná deset tisíc.



Z první ligy do KHL, to je pořádný veletoč. Po všech stránkách. Brankář Jan Lukáš přišel z Olomouce coby nová trojka Lva. "Chci hlavně dobře trénovat a jít výkonnostně nahoru. Dál se uvidí, nic jiného neřeším," usmívá se.

Jeho předchůdce na stejné pozici Marcel Melicherčík byl jednu dobu dokonce jedničkou Sparty. "Je to pravda. Někdo se může zranit, někdo z kádru odejde, může se stát cokoliv," je si vědom svých šancí. "Počítám s tím, že jsem tady jako třetí brankář. Já si tu chci hlavně kvalitně zatrénovat, a co bude dál, to uvidíme."

Jak se vůbec naskytne brankáři, který má za sebou teprve 99 zásahů v první lize, přestup do KHL? "Už nějakou chvíli pracuji s panem Haasem, místním trenérem brankářů. On mě informoval o tom, že se Lev poohlíží po mladé trojce. Navíc jsem se v Olomouci úplně nedohodl s vedením, naše představy o mé budoucnosti se značně rozcházely."

Zanedbatelný rozhodně není ani zmíněný finanční skok. Ve svém dotazníku na stránkách Olomouce má v políčku "auto" vyplněno "nemám". To se teď zcela jistě změní.

"Dejme tomu, že v Olomouci bych to asi neměl," odpověděl Lukáš diplomaticky na otázku, o kolik si polepšil. "Až budu mít rodinu, tak to pro mě bude finanční stránka asi zásadnější. Teď to příliš neřeším," říká ke svým prioritám.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud