24. listopadu 2014 • 17:59

Kovář vládne brankářům KHL, vychytal pátou nulu v sezoně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Jakub Kovář z Jekatěrinburgu udržel popáté v tomto ročníku Kontinentální hokejové ligy čisté konto a osamostatnil se na prvním místě této statistiky. Avtomobilist zvítězil nad Ufou 3:0, šestadvacetiletý český reprezentant zastavil všech 27 střel hostujícího mužstva.



S nulou zvítězil také Omsk v utkání favoritů Východní konference na ledě Magnitogorsku, autorem druhé ze čtyř branek byl Miroslav Blaťák. Český obránce po přihrávce krajana Vladimíra Sobotky využil přesilovou hru a skóroval podruhé v sezoně.

Gól Lukáše Kašpara naproti tomu jen zmírnil domácí prohru Chanty-Mansijsku s Nižněkamskem na konečných 2:4. Kašpar dal už 11 branek, z českých střelců jsou na tom lépe pouze Roman Horák z Viťazu Podolsk (15) a Jan Kovář z Magnitogorsku (12).

Jokerit Helsinky prohrál v Rize úvodní třetinu 1:3, ale nepříznivý stav dokázal otočit a nad domácím Dinamem zvítězil 4:3. Přihrávkami na všechny tři zbývající branky se o to přičinil Petr Koukal.

Na počest slavného kouče Viktora Tichonova, který dnes zemřel, začaly všechny zápasy KHL minutou ticha. Jeho někdejší klub CSKA nastoupil s černými páskami na dresech proti Petrohradu, za nějž hraje trenérův vnuk Viktor Tichonov mladší. Reprezentační útočník přihrál na vedoucí gól hostů, druhý i třetí pak sám vstřelil, ale jeho tým s lídrem tabulky CSKA nakonec prohrál 3:5.

Kontinentální hokejová liga:

Chabarovsk - Vladivostok 2:1
Čeljabinsk - Lada Togliatti 3:1
Jekatěrinburg - Ufa 3:0 (čisté konto Jakub Kovář)
Magnitogorsk - Omsk 0:4 (Blaťák 1+0, Sobotka 0+1)
Chanty-Mansijsk - Nižněkamsk 2:4 (za domácí Kašpar 1+0)
Dinamo Minsk - HK Soči 2:4
CSKA Moskva - Petrohrad 5:3
Dynamo Moskva - Atlant Mytišči 3:2sn (za hosty Němec 0+1)
Kazaň - Barys Astana 3:2
Dinamo Riga - Jokerit Helsinky 3:4 (za hosty Koukal 0+3)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud