22. února 2015 • 15:33

Saláka v KHL dělilo necelých pět minut od dalšího čistého konta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gól z 56. minuty připravil českého reprezentačního brankáře Alexandra Saláka v Kontinentální lize o druhé čisté konto za sebou. V utkání hokejistů Barysu Astana s Novosibirskem zvítězili domácí 1:0, čtyři a půl minuty před koncem o tom střelou od modré čáry rozhodl Kevin Dallman.



Salák naposledy v KHL nastoupil 13. února, kdy Novosibirsku vychytal domácí výhru 4:0 právě nad Barysem a potřetí v sezoně udržel čisté konto. Pak odletěl do Prahy, aby byl u narození svého třetího potomka: první dcera dostala jméno Charlotte Mia.

Sibir, vedoucí celek Černyšovovy divize, neskóroval ani v minulém utkání: v pátek prohrál v Omsku 0:3.

Jen jeden gól dostal také Jakub Kovář, ale ani Jekatěrinburg toho nedokázal využít k bodovému zisku. Tým, který už má jistou účast v play off, v Chanty-Mansijsku rovněž podlehl 0:1. Stejný osud do třetice potkal i Jakuba Sedláčka z Dinama Riga, jemuž v Minsku domácí hráči vstřelili jedinou branku zápasu 11 vteřin před koncem třetí třetiny.

Nejproduktivnější Čech v lize Jan Kovář si připsal vítěznou branku, s Magnitogorskem vyhrál v Čeljabinsku 4:2. První gól domácího mužstva vstřelil Martin Růžička.

Finančními problémy sužovaný Slovan Bratislava dohrává soutěž jen s neúplnými třemi pětkami, ale i s omezeným počtem hráčů si doma vyšlápl na favorizovaný Petrohrad a zvítězil 5:2. V 57. minutě sice Roman Červenka snížil na 2:3, domácí hokejisté pak ale dvakrát trefili prázdnou petrohradskou branku.

Kontinentální hokejová liga:
Barys Astana - Novosibirsk 1:0,
Chanty-Mansijsk - Jekatěrinburg 1:0,
Čeljabinsk - Magnitogorsk 2:4 (M. Růžička 1+0, Bulis 0+1 - Jan Kovář 1+0),
Ufa - Novokuzněck 4:1,
Lada Togliatti - Kazaň 1:4,
Dinamo Minsk - Dinamo Riga 1:0,
Dynamo Moskva - Nižnij Novgorod 2:3,
Viťaz Podolsk - Čerepovec 1:4,
HK Soči - CSKA Moskva 2:3 po sam. nájezdech,

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud