16. prosince 2019 • 14:40

Filippi opouští Liberec a odchází do KHL. Hrát bude za Magnitogorsk

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační útočník Tomáš Filippi bude opět působit v Kontinentální hokejové lize. V extraligovém Liberci se dohodl na předčasném ukončení angažmá a uzavřel smlouvu do konce sezony s Magnitogorskem, kde už dříve hrál. Bílí Tygři informovali o jeho odchodu na svém webu.



Sedmadvacetiletý liberecký odchovanec Filippi působil v KHL naposledy v minulé sezoně, kterou začal v dresu Chabarovsku, než se v polovině listopadu vrátil pod Ještěd. Stejně tomu bylo o rok dříve, kdy se po dvou a půl sezonách v Metallurgu vrátil do Liberce.

"Tomáš si svými výbornými výkony v dresu Bílých Tygrů řekl o velmi lukrativní zahraniční angažmá. Po vzájemné dohodě jsme ho uvolnili do konce této sezony," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Filip Pešán.

Filippi se při svém druhém návratu dohodl s Libercem na spolupráci do konce dubna 2021. Člen posledního reprezentačního výběru na Channel One Cupu odehrál v této extraligové sezoně 24 utkání a připsal si 19 bodů za osm branek a 11 asistencí. V základní části KHL má na kontě 153 utkání a 76 bodů za 26 gólů a 50 asistencí. V play off má bilanci 41 zápasů a 16 bodů (9+7). Ve své první sezoně v Magnitogorsku vyhrál Gagarinův pohár.

Pod vedením trenérského štábu, do něhož patří i asistent Jiří Kalous, hájí v současnosti barvy Metallurgu i další útočník národního týmu Andrej Nestrašil.

Liberec - Kometa Brno: Filippi v 15. minutě otevřel skóre, 1:0
Video se připravuje ...

Liberec - Litvínov: Filippi v přesilovce dorážel do otevřené brány, 2:1
Video se připravuje ...

Liberec - Kladno: Filippi otevřel skóre, 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud