12. prosince 2019 • 10:40

Sklenička má nové působiště, po návratu ze zámoří bude hrát za Jokerit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce David Sklenička bude po návratu ze zámoří hrát v Jokeritu Helsinky. S účastníkem Kontinentální ligy podepsal smlouvu do konce sezony. Finský klub oznámil příchod českého reprezentanta na svém webu.



Třiadvacetiletý bek, který startoval na posledních dvou světových šampionátech, se v minulém týdnu domluvil s Montrealem na ukončení smlouvy. Splnění snu o NHL se nedočkal, první zahraniční angažmá po odchodu z Plzně strávil na farmě v AHL.

„Řešili jsme víc variant. O Davida projevily zájem tři kluby z KHL, jednali jsme také se dvěma týmy ze skandinávských soutěží. David se nakonec rozhodl pro Jokerit Helsinky. Prioritou hráče bylo jednoznačně zahraničí, nejlépe právě ruská KHL,“ uvedl hráčův zástupce Michal Sivek pro server hokej.cz.

Dres Jokeritu v přední evropské soutěži by měl Sklenička obléknout po skončení reprezentační přestávky, která je vyhrazena Channel One Cupu. Dosud v tomto ročníku odehrál jen sedm utkání za Laval a připsal si tři body (1+2). Celkem v AHL nasbíral 75 startů a 12 bodů (4+8).

„Pro Davida tohle angažmá znamená velkou výzvu. Jokerit má podepsaných šest kvalitních beků a David ví, že nedostane nic zadarmo. V klubu ovšem vědí o jeho přednostech. Působí tam Janne Vuorinen, jenž velmi podrobně mapuje hráče v zámoří, přednosti Davida dobře zná,“ přiblížil Sivek.

Na novou posilu se těšil i generální manažer Jokeritu Jari Kurri. „Sklenička je mladý obránce, který si už dvakrát zahrál na mistrovství světa, ale nejlepší roky má ještě před sebou. V zimě a na jaře teď bude mít skvělou příležitost potvrdit, co v něm je, s výhledem do dalších sezon,“ uvedla legenda finského hokeje pro klubový web.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud