3. března 2010 • 19:05

Jágr po olympiádě nehrál, Omsk padl s Rigou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Omsku nastoupili v prvním utkání Kontinentální ligy po olympijské pauze bez české hvězdy Jaromíra Jágra a prohráli doma s Dinamem Riga 3:5. O vítězství lotyšského celku rozhodl dvěma góly nejlepší střelec soutěže Marcel Hossa.



Slovenský útočník v 58. minutě vyrovnal na 3:3 a za necelé dvě minuty dal rozhodující branku. Na kontě má už 34 zásahů. Výhru hostů zpečetil při power play Avangardu střelou do prázdné branky Janis Sprukts.

Sibiřskému celku chyběl vedle Jágra i další účastník olympijských her Lasse Kukkonen, obránce bronzového finského mužstva.

"Hráli jsme bez našich lídrů, ale hokej je kolektivní sport a tým by to měl zvládnout i bez nich," prohlásil po utkání trenér Igor Nikitin, kterému chyběla i další ofenzivní opora Anton Kurjanov.

Olympionik Josef Vašíček se blýskl gólem a dvěma přihrávkami, jimiž přispěl k vítězství Jaroslavle nad Togliatti 5:2. Jednu branku a asistenci si připsal jeho spoluhráč Zbyněk Irgl. Vašíček se přiblížil na čtyři body nejproduktivnějšímu českému hráči v KHL Jiřímu Hudlerovi z Dynama Moskva.

Český útok zařídil výhru Magnitogorsku 2:1 na ledě Čerepovce. Po přihrávkách Jaroslava Kudrny a Jana Marky skóroval další člen českého olympijského výboru Tomáš Rolinek, jenž dal v 38. minutě ve dvojnásobné početní výhodě vítězný gól a dosáhl jubilejní dvacáté trefy v sezoně.

Vítězství v základní části KHL už má na dosah Ufa, které se to povedlo i loni. Po výhře 3:0 nad Dynamem Moskva má stále náskok čtyř bodů před druhým Petrohradem, který zdolal 7:5 Čeljabinsk. Na týmy čekají poslední dva zápasy před play off.

Kontinentální hokejová liga:
Barys Astana - Dinamo Minsk 5:3 (za hosty Ševc 0+1), Omsk - Dinamo Riga 3:5, Ufa - Dynamo Moskva 3:0, Čerepovec - Magnitogorsk 1:2 (za hosty Rolinek 1+0, Kudrna a Marek 0+1), Jaroslavl - Togliatti 5:2 (za domácí Vašíček 1+2, Irgl 1+1), Nižnij Novgorod - Novosibirsk 1:4 (za hosty Čermák 1+0), Petrohrad - Čeljabinsk 7:5, Viťaz Čechov - Chabarovsk 2:1, Atlant Mytišči - Jekatěrinburg 3:2 po sam. nájezdech (za domácí Bulis 1+0), Balašicha - Nižněkamsk 3:2, CSKA Moskva - Novokuzněck 1:3, Spartak Moskva - Kazaň 1:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud