22. března 2010 • 15:52

Prusek zkolaboval kvůli dehydrataci, je v pořádku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patrně velká ztráta tekutin vystrašila hokejového brankáře Dinama Riga Martina Pruska, který musel po sobotním utkání play off na ledě Balašichy do nemocnice s celkovou fyzickou indispozicí. Lékaři na specializované klinice KHL v Moskvě však neodhalili žádnou zdravotní vadu a čtyřiatřicetiletého mistra světa z roku 1999 uklidnili tím, že šlo pravděpodobně o akutní dehydrataci organismu.



Pruskovi se přitížilo po sobotním druhém čtvrtfinálovém utkání na ledě Balašichy. Odchytal ještě celých 60 minut, ale už v kabině na něj dolehly pocity nevolnosti.

"Dolehlo to na mě po zápase, prostě jsem najednou ucítil celkovou nevolnost. Hned si mě vzali na starost doktoři, ale nic se nezjistilo. Pro jistotu jsem šel ještě na odborná vyšetření na specializovanou kliniku KHL v Moskvě, ale i tam naštěstí nic vážného nezjistili," řekl dnes ČTK Prusek v telefonickém rozhovoru.

I když podle některých ruských pramenů měly bývalého vítkovického brankáře postihnout potíže srdečního rázu, nic takového se nepotvrdilo. Prusek za jednu z možných příčin označil velký výdej tekutin a jeho tezi potvrdili i odborníci z moskevské kliniky, která celoročně dohlíží na zdraví hokejistů z Kontinentální ligy.

"Oficiálně asi tolik, že jsem ztratil velké množství vody. Já mám dlouhodobě problém s tím, že se hodně potím a během zápasu ztratím i tři až tři a půl litru vody. Asi mi chyběly tekutiny. Byl jsem na vyšetření srdce, EKG, ale doktoři naštěstí žádný problém nenašli. Řekli mi, že jsem byl hodně dehydrovaný," vysvětlil Prusek.

K jeho zdravotním komplikacím se v danou chvíli prý mohlo přidat i to, že před utkáním vypil dva energetické nápoje. "Mohlo to být i tím, že na ně nejsem zvyklý," připustil.

I tak gólmana lotyšského klubu nyní čeká klid. O délce rekonvalescence rozhodne klubový lékař. "Chystám se na cestu z Moskvy do Rigy a až po konzultaci s naším doktorem budu vědět co dále. Ale pořád se cítím zesláblý a co se týče fyzické kondice, tak to úplně v pořádku ještě není," tvrdil Prusek, který tak na další čtvrtfinálové zápolení s Balašichou zřejmě může zapomenout.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud