21. července 2010 • 20:08

Hašek zahájil přípravu: Na led se nikdo netěší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Dominik Hašek načal další kapitolu své bohaté kariéry a dnes v Havlíčkově Brodu zahájil přípravu se Spartakem Moskva.



Pětačtyřicetiletý olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru se sice na led už na konci července moc netěšil, ale už při svém loňském návratu k aktivní činnosti v dresu extraligových Pardubic podstoupil podobnou přípravu, na kterou nebyl předtím dlouhá léta zvyklý.

"Dneska je teprve 21. července, takže se na led nikdo netěší, ale tak to v Evropě je. Chodí se na led trošičku dřív. To platí i pro mě," řekl novinářům Hašek, který v podvečer před šestou hodinou přijel k zimnímu stadionu Kotlina stříbrným Volvem XC90 s červenou švédskou značkou a na střeše si vezl i horské kolo.

Kouč Spartaku Miloš Říha s ním počítá v dopoledních trénincích na ledě, odpoledne bude chytající legenda mít svou vlastní individuální přípravu.Pět týdnů dřiny s osobním trenérem Josefem Brukem má už "Dominator" za sebou.



"Jako každý rok jsme se připravovali na suchu. Tohle mi nevadí - projet se na kole, tělocvična, bazén. V zásadě to je příjemnější. Jít ale do výstroje 21. července je trochu horší. Ale když se chce člověk připravit, tak to je potřeba," usmíval se Hašek.

S trenérem Říhou byl v kontaktu v minulých dnech, přesto o programu čtrnáctidenního soustředění v Havlíčkově Brodu neměl zatím podrobnější informace.

Hašek to s hokejkou umí.Foto Jaroslav Legner (Sport)


"Já vím, že dnes je v 18:00 sraz, tak jsem dorazil. To je všechno. Doufal jsem, že dneska ještě trénovat nebudu, ale dozvěděl jsem se, že jdeme na led. Co se dá dělat?" navázal Hašek.

V Havlíčkově Brodu chytal před dlouhými lety. "Jako kluk jsem tady hrál ještě na nekrytém stadionu. Na krytém nikdy," prohlásil Hašek. Bývalého hráče Buffala, Ottawy a Detroitu by jen těžko napadlo před pár lety, že zde bude zahajovat přípravu se Spartakem Moskva.



"Ale člověk nemůže vědět, kam ho cesty za pět deset let ponesou."S novým mužstvem se dnes v Havlíčkově Brodu potkal poprvé, takže jej čekalo seznamování.

"Tohle mužstvo se už nějak vytvořilo. Pravděpodobně půjdu dneska za nimi," plánoval, že se půjde novým spoluhráčům představit. Přiznal, že si bude ještě muset zopakovat ruštinu.

"Je to ale slovanský jazyk, takže je člověku blízký. Dvanáct let jsem měl ruštinu ve škole, takže věřím, že se do toho brzo dostanu."Zvykat si bude i na nové části výzbroje. V autě měl naložený plný kufr jejích částí a začal se chystat na první trénink.

Dominik Hašek jako nejlepší hráč utkání.Foto Michal Beránek SPORT


"Musím se podívat, jestli jsou nabroušené brusle. Měl bych tu mít kompletní výstroj. Mám tady toho víc, nějak to musím dát dohromady. Mám novou lapačku, betony, vyrážečku. Budu to postupně zkoušet," doplnil Hašek.

Na všechno si musí postupem času zvyknout. "Mám i ty starší věci, ale člověk chce jít co nejdříve do nového, aby si to osahal, jestli je spokojený. A případně to vyměnit. Čím dřív začnu, tím líp se budu cítit. Betony ještě nesedí, musí si zvyknout na nohy, lapačka to samé. Helma tlačí na hlavě," popsal tradiční úskalí startu přípravy.

Helmu už má hotovou i se vzory Spartaku. "Je ještě trochu těsná, ale lepší než volná. Vzory vždy patří městu a organizaci. Jdu tam hrát, tak nebyl důvod pro něco jiného. Mám také opět číslo 39, devítka byla jen pro Pardubice, s kterou jsem tam začal a skončil," dodal Hašek.

Dominik Hašek jako nejlepší hráč utkání.
Dominik Hašek jako nejlepší hráč utkání.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud