30. srpna 2018 • 19:44

Plzeň na úvod Ligy mistrů zdolala doma Lugano. Výhru 3:2 řídil střelec Němec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Plzně vstoupili do nového ročníku Ligy mistrů výhrou nad Luganem 3:2. Nejlepší tým základní části uplynulého ročníku extraligy sice dvakrát ztratil jednobrankový náskok, ale v 54. minutě rozhodl svou druhou trefou v utkání útočník Vojtěch Němec. V dalším duelu skupiny H Plzeň přivítá v sobotu od 16:30 obhájce triumfu JYP Jyväskylä.



Indiáni byli blízko vedení ve čtvrté minutě, kdy trefil v přesilové hře při Ulmerově vyloučení obránce Pulpán tyč. Ve 13. minutě už Plzeň svou třetí početní výhodu v utkání využila, neboť z levého kruhu překonal brankáře Merzlikinse Vojtěch Němec.

Na přelomu prvního a druhého dějství se domácí ubránili při čtyřminutovém oslabení při Kodýtkově pobytu na trestné lavici a Frodlovi pomohla tyč po pokusu Romanenghiho. Ve 32. minutě už Lugano vyrovnalo, z mezikruží se trefil Reuille.

Už za 12 vteřin ale vrátil Plzni vedení po Gulašově přihrávce Nedorost. Ve 38. minutě bylo znovu vyrovnáno, při Nedorostově trestu skóroval Klasen. V čase 53:37 se po Kracíkově akci prosadil z mezikruží znovu Němec a na to už Lugano nenašlo odpověď.

"Dvě třetiny jsme byli lepším týmem, až v té třetí bylo Lugano aktivnější. Mrzí mě využívání šancí, vedení mohlo být určitě vyšší. Jsem rád, že se štěstí v poslední části přiklonilo na naši stranu, ale s koncovkou musíme něco udělat, abychom zápasy mohli rozhodovat o něco dříve," řekl klubovému webu trenér Plzně Ladislav Čihák.

Plzeňští hokejisté se radují z trefy Václava Nedorosta (druhý zleva)
Plzeňští hokejisté se radují z trefy Václava Nedorosta (druhý zleva)

Góly

Domácí: 12:43. Němec, 31:40. Nedorost, 53:37. Němec

Hosté: 31:28. Reuille, 37:23. Klasen

Sestavy

Domácí: Frodl (Milčakov) – Allen, Kaňák, J. Kindl (A), Čerešňák, Pulpán, Vráblík – Kantner, Nedorost, Gulaš (C)– Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Pour.

Hosté: Merzlikins (Müller) – Ronchetti, Jecker, Chorney, Ulmer, Riva, Matewa, Wellinger – Cunti, Haussener, Hofmann (A), Jörg, Morini, Lajunen, Lapierre (A), Reuille, Sannitz, Romanenghi, Klasen, Bürgler (C), Walker.

Rozhodčí

Heikkinen, Pražák – Ondráček, Špůr

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

4172 diváků

Výsledky základních skupin hokejové Ligy mistrů

Hokejová Liga mistrů

Skupina A

Curych - Aalborg 6:5 v prodl.
Vídeň - Frölunda 1:4.

Skupina G

Växjö - Bern 1:2
Cardiff - Salcburk 2:5.

Skupina H

Banská Bystrica - JYP Jyväskylä 1:6. (Za Jyväskylä David Tomášek 0+2)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud