1. března 2022 • 22:20

Ligů mistrů ovládl přemožitel Sparty. Debutový triumf slaví také Mozík

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Rögle s českým obráncem Vojtěchem Mozíkem ve své premiéře v Lize mistrů dosáhli hned na triumf. Ve finále porazili doma v Ängelholmu Tapparu Tampere 2:1. Šestý ze sedmi odehraných ročníků má švédského vítěze. V letech 20016, 2017, 2019 a 2020 kralovala Frölunda a v roce 2015 Lulea. Jen před čtyřmi roky narušil švédskou nadvládu finský tým celek JYP Jyväskylä.



Mozík se stal prvním českým vítězem obnovené Ligy mistrů, která se hraje od sezony 2014/15. Devětadvacetiletý účastník nedávných olympijských her v Pekingu přišel do Rögle v polovině února z Vladivostoku z KHL a stihl zatím v novém působišti jen tři duely ve švédské lize a nyní finále Ligy mistrů.

O triumfu Rögle rozhodl dvěma góly útočník Daniel Zaar, který se prosadil ve 3. a v 30. minutě. Za Tapparu zkorigoval výsledek v čase 44:23 Waltteri Merelä. Duel řídili čeští hlavní sudí Robin Šír a Vladimír Pešina.

Hráči Rögle otevřeli skóre v čase 2:53. Po Bengtssonově akci a střele se dostal k dorážce Zaar a proti jeho zakončení se nestihl gólman Heljanko přesunout. V polovině úvodní části hostům pomohla tyčka, kterou na začátku druhé části trefil i další hráč Tappary Tanus. V polovině utkání v přesilové hře při Tanusově vyloučení zvýšil Zaar.

Gólmanovi Rögle sebral čisté konto až Merelä střelou z pravého kruhu. Hosté neuspěli při své jediné přesilovce při Everbergově trestu. Rifalk odolal i při dalším tlaku Tappary a Rögle, které ve čtvrtfinále vyřadilo pražskou Spartu, mohlo slavit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud