12. listopadu 2008 • 21:46

Budějovice jsou dál v krizi. Na Ufu nestačily

Autor: Tomáš Zetek
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Nic převratného. Naopak. V české extralize by to byl průměrný zápas. V kontextu prvního vzájemného střetnutí Budějovic s Ufou se zejména od ruského mistra čekalo víc.



Parta kolem reprezentantů Blaťáka, Čermáka a Mikeska vyhrála na jihu Čech v pohodě 3:0. A stvrdila tím postup do další fáze Ligy mistrů.

Budějovicím nepomohl ani enfant terrible Radek Duda
Budějovicím nepomohl ani enfant terrible Radek Duda


Duel se rozštípl hned v první třetině. Mountfield dvakrát zaváhal v defenzívě a ruské komando trestalo. Nejprve Medveděv a potom Mikeska. Český reprezentant zůstal úplně sám před Turkem.

Počkal si, co domácí oporu udělá. Když se zkušený gólman nepohnul, Mikeska nezaváhal ani na vteřinu. Poslal kotouč do šibenice.

„Začali jsme s respektem a navíc jsme opět dělali individuální chyby, z nichž ty dvě branky pramenily,“ krčil rameny Ernest Bokroš, kouč Budějovic.

Otázkou je na kolik procent Ufa na jihu Čech hrála. Střízlivým dohadem tak sotva na třicet. Bez invence v kombinaci, rychlosti a nápaditosti. Přesto to stačilo. Ve druhé třetině přidal Salavat třetí branku, když Těreščenko dorazil kotouč do odkryté sítě. A nebylo prakticky o co hrát.

„Třetí gól nás definitivně uklidnil. Pak už jsme hráli tak, abychom v pohodě udrželi výsledek,“ potvrdil Leoš Čermák, útočník Ufy.

Ve třetím dějství se konečně Jihočeši zvedli. Pomohly i přesilovky.

„Chvílemi jsme byli pod tlakem, ale pořád jsme hráli tak, abychom splnili cíl,“ vysvětlil Sergej Michaljov, trenér hostů.

„Jeli jsme sem s tím, že chceme vybojovat postup a vše jsme tomu podřídili. Chtěli jsme vyloženě uspět výsledkově. O to nám šlo,“ shrnul Michaljov.

Ufě se poslání povedlo přetavit v realitu. V závěru ale ještě domácí zazlobili.

„Ve třetí třetině už z nás všechno spadlo a měli jsme i šance, ale bez gólu nemůžeme myslet na úspěch,“ řekl Bokroš, který nezažil lehké utkání. Tribuny několikrát hromově zaburácely „Bokroš ven!“ Co na to kouč?

„Dělám si svou práci tak, jako už deset let. Zatím ale nemám takové výsledky, jak bych si představoval,“ uzavřel trenér Mountfieldu.


Mountfield České Budějovice - Salavat Julajev Ufa 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Medvěděv, 16. Mikeska (Konstantin Kolcov), 25. Vorobjov (Těreščenko).
Rozhodčí: Hansen (Nor.), Kurmann - Fluri, Muller (všichni Švýc.). Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 4109.

České Budějovice: Turek (41. Horčička) - Toman, Gřegořek, Jareš, L. Poživil, Frolo, Vydarený, Mucha, Sičák - M. Hudec, Kůrka, Huml - Bílek, Duda, Veselý - Kotrla, Kuchejda, Vak - Hřebejk, L. Květoň, Mertl.
Trenér: Ernest Bokroš.

Ufa: Jerjomenko (41. Tarasov) - Ščadilov, Proškin, Kirill Kolcov, Černov, Kutějkin, Blaťák, Kupcov, McCarthy - Pěrežogin, Těreščenko, Vorobjov - Radulov, Taratuchin, Grigorenko - Antipov, Medvěděv, Nurtdinov - Konstantin Kolcov, Čermák, Mikeska.
Trenér: Sergej Michaljov.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud