22. března 2011 • 10:15

VIDEO: Brutální Cooke si nezahraje 14 zápasů

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z Matta Cooka se pomalu stává zlý muž zámořské NHL. Pittsburghský útočník si v nedělním zápase proti New York Rangers ošklivě vyšlápl na Ryana McDonagha, kterého trefil loktem do hlavy. Za zákeřný zákrok, který nebyl v jeho podání zdaleka první, vyfasoval Cooke stopku do konce základní části NHL (10 zápasů) a nezahraje si ani v prvním kole play off.



Dohromady tak bude stát minimálně 14 utkání, k tomu přijde i o 220 tisíc dolarů (skoro 4 miliony korun) ze svého platu.

"Pan Cooke, který spáchal už několik podobných přestupků, cíleně a zbytečně zasáhl hlavu soupeře, jenž byl v nic netušící a zranitelné pozici," uvedl výkonný viceprezident hokejových operací Colin Campbell.

"Tohle není poprvé v této sezoně, kdy musíme řešit nebezpečné chovaní pana Cooka na ledě, a jeho činy vyžadují přiměřeně tvrdou reakci," dodal.

Cooke byl suspendován na čtyři zápasy už na začátku února a podle kolektivní smlouvy přijde o část výplaty. Do hráčského nemocenského fondu nedobrovolně přispěje částkou 219 512,20 dolarů (téměř 4 miliony korun).

Matt Cooke opouští led poté, co byl za zákrok na Ryana McDonagha vyloučen do konce zápasu
Matt Cooke opouští led poté, co byl za zákrok na Ryana McDonagha vyloučen do konce zápasu

"Mám štěstí, že se Ryan McDonagh nezranil," řekl Cooke Pittsburgh Tribune-Review. "Nechtěl jsem nikomu ublížit, to nebyl můj záměr. Vím, že můžu hrát líp," prohlásil.

"Udělal jsem chybu. Já jsem ten, kdo je za to odpovědný. Omlouvám se spoluhráčům, managementu, trenérům i klubu. Musím jít dál a příště bych reagoval jinak," dodal hříšník Matt Cooke.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud