21. května 2011 • 08:06

San Jose snížilo stav série proti Vancouveru

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté San Jose zdolali v třetím finálovém utkání Západní konference NHL na svém ledě Vancouver 4:3 a snížili stav série na 1:2. Sharks nasměrovala k výhře povedená úvodní třetina, v níž si vypracovali vedení 3:0.



Klíčovou postavou byl kapitán týmu Joe Thornton, který si připsal tři gólové přihrávky a byl vyhlášen největší hvězdou zápasu.

"Moc dobře jsme si uvědomovali, jak důležitý ten zápas dneska byl. Věděli jsme, co je v sázce. A všichni hráči se vytáhli, podporovali nás fanoušci. Dodávali nám sílu navíc," uvedl Thornton, jenž je se 17 body nejproduktivnějším hráčem play off.

"Každý mluvil o tom, že důležitost tohoto zápasu se přibližuje významu sedmého zápasu série. Reagoval jsem, že bych byl rád, pokud bychom takhle přistupovali ke každému utkání v sérii. A zejména první třetina tak dnes vypadala. Jsem zvědavý, zda to v neděli ve čtvrtém duelu zopakujeme," dodal trenér San Jose Todd McLellan.

San Jose opravdu působilo úplně jiným dojmem než ve Vancouveru, kde úvodní dva zápasy prohrálo se skóre 5:10. Domácí začali aktivněji, patnáct z 16 úvodních střel vyslali právě hráči Sharks. Jejich nástup podpořily i přesilové hry a obě nabídnuté možnosti mužstvo využilo díky gólům Ryana Cloweho a Patricka Marleaua, který v závěru první části přidal ze samostatného úniku ještě třetí trefu.

"Bylo nám jasné, že před svými fanoušky do toho dají vše. Před zápasem jsme si zdůrazňovali, že nám nesmí utéct začátek, že budeme hrát tvrdě, dohrávat souboje a nic jim nepovolíme. Ale všechno bylo jinak, pomohly jim k tomu přesilové hry, v nichž si vytvořili většinu šancí," podotkl brankář Vancouveru Roberto Luongo.

Jako by na kanadského gólmana měl recept Marleau, který skóroval ve všech třech zápasech série. Tentokrát vstřelil důležitou a uklidňující první branku, třetí zásah pak přidal z brejku, kdy únik zakončil precizní střelou pod horní tyčku. Přitom ještě v minulé sérii s Detroitem sílila na jeho adresu kritika z řad odborníků, k nimž se dokonce připojil i jeho bývalý spoluhráč Jeremy Roenick.

"Konečně se to začíná obracet. Hraju s dobrými hokejisty, důležité je, abych se dostával do těch správných míst, a oni mě už vždy najdou," komentoval střelecké probuzení Marleau. "Byl to jeho velký zápas, stejně tak pro celou jeho lajnu," pochválil ho trenér McLellan.

Bezpečný náskok se domácím hráčům začal rozplývat až v poslední třetině. Na snížení Alexe Burrowse ještě odpověděli v přesilové hře gólem Dana Boyla, ale následně po ataku Jamieho McGinna na Aarona Romea museli čelit pětiminutovému oslabení. Z toho hosté vytěžili dvě branky, když se trefili obránci Dan Hamhuis a Kevin Bieksa, který byl ale v závěru vyloučen a zmrazil tím další snahu Canucks o vyrovnání.

Celkově Vancouver dopřál soupeři deset přesilových her, což v pozápasovém komentáři nenechalo trenéra týmu Alaina Vigneaulta klidným. "Osobně si myslím, že jsme hráli docela disciplinovaně. Takže pokud bych měl říci svůj názor na naše vyloučení, dostal bych pěkně tučnou pokutu. Raději si své peníze ušetřím," uvedl.

Trenéra Canucks teď trápí i zranění obránců a jeho odpověď na dotaz, zda příště nastoupí Christian Ehrhoff a Rome, nezněla příliš optimisticky. Další zápas je na programu v neděli.

"Musíme se poučit z dnešního začátku. Stav 0:3 po první třetině je těžké otočit. Jejich rychlé góly nás srazily a ovlivnily vývoj zápasu," prohlásil za hosty Ryan Kesler. "My k tomu musíme přistoupit stejně jako dnes. To znamená, že každý zápas je pro nás tím sedmým v sérii," kontroval z domácího tábora Thornton.

Finále Západní konference NHL - 3. zápas:
San Jose - Vancouver 4:3 (3:0, 0:0, 1:3)
Branky: 4. a 18. Marleau, 9. Clowe, 47. D. Boyle - 42. Burrows, 54. Hamhuis, 57. Bieksa. Střely na branku: 38:30. Diváci: 17.562. Stav série: 1:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud