21. června 2011 • 18:28

Jágrův agent Svoboda jedná s Pittsburghem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Agent české hokejové hvězdy Jaromíra Jágra Petr Svoboda pokračuje v jednání o návratu nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL do zámořské soutěže. V současné době je v přímém kontaktu s Pittsburghem, kde devětatřicetiletý útočník začínal svou hvězdnou kariéru.



¨Penguins jsou prý údajně v současné době hlavními kandidáty na Jágrovo další angažmá v NHL spolu s Detroitem. S tím Svoboda také jednal a s Jágrem dokonce mluvil trenér Red Wings Mike Babcock.

O možnosti podpisu roční smlouvy bude Svoboda podle deníku Pittsburgh Tribune-Review dnes znovu jednat s generálním manažerem Pittsburghu Rayem Sherem. S bývalým spoluhráčem Jágrem se chce údajně spojit ikona a většinový majitel Penguins Mario Lemieux.

Podle Svobodova prohlášení je prý velká naděje, že Jágr bude po třech letech strávených v Kontinentální lize v dresu Omsku v nadcházející sezoně opět hrát v NHL. "V pondělí jsme s Jaromírem hodně mluvili o jeho letech strávených s Penguins," řekl deníku Svoboda.


Pittsburgh podle něho potvrdil, že by měl o Jágra zájem. "Jaromír přemýšlí o tom, že by hrál v Pittsburghu, ale nemohu říct, že by to byl jeho jediný zájem. Chce hlavně mít šanci znovu vyhrát (Stanley Cup)."

Podle Svobody Jágr nepožaduje žádné velké peníze, ale neprozradil, kolik by česká hvězda chtěla. Vedle Pittsburghu a Detroitu jakožto současných hlavních uchazečů je ve hře podle Jágrova agenta několik dalších klubů.

"S Jaromírem jsem včera mluvil o Pittsburghu. Má tento klub a město rád. Mluvil jsme i s (bývalým hráčem Penguins) Robertem Langem a ten mi říkal, že Mario Lemieux se právě snaží spojit s Jágrem, aby si promluvili," doplnil Svoboda.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud