1. července 2011 • 11:20

Kaberle je volným hráčem, promýšlí nabídky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český obránce Tomáš Kaberle zatím neuzavře nový kontrakt s Bostonem, s nímž se nedávno radoval ze zisku Stanleyova poháru, a vyzkouší si trh s volnými hráči. Neznamená to však, že by nakonec nemohl zakotvit opět v týmu Bruins, kteří mají podle vyjádření generálního manažera Petera Chiarelliho o jeho služby i nadále zájem.



"Naše spojení ještě není definitivně u konce," řekl Chiarelli serveru NHL.com s tím, že zatím nemůže vyloučit návrat zkušeného českého hokejisty do týmu.

"Dohodli jsme se s Tomášem a jeho agentem na tom, že se zkusí rozhlédnout, až se otevře trh s volnými hráči a my přitom pořád zůstaneme v kontaktu. Určitě u nás ještě definitivně neskončil," ujistil manažer Bruins, kam přišel Kaberle v polovině února z Toronta.



"Pokud by nám to nevyšlo s Tomášem, podívali bychom se na trhu po nějakých jménech, nebo třeba na naše mladé hráče," dodal Chiarelli.

Druhou hvězdou v kádru Medvědů vedle Kaberleho, která dosud nemá s vedením novou smlouvou, je útočník Michael Ryder. Ten se zařadil mezi hlavní tahouny týmu v cestě za Stanleyovým pohárem, když si v 25 zápasech play off připsal 17 bodů za osm branek a devět asistencí.

Českého obránce bna letišti v Ruzyni přivítala i maminka
Českého obránce bna letišti v Ruzyni přivítala i maminka


"Tohle jsou dva hráči, kteří pro nás odvedli velmi dobrou práci. Když to bude za správná čísla, moc rádi bychom je měli u nás zase zpátky," uvedl Chiarelli. S otevřením trhu s volnými hráči se však prý trochu bojí, že se Kaberleho a Rydera s ohledem na možné vyšší finanční nabídky nakonec udržet nepodaří.

Nejenže se v NHL opětovně o něco zvedá platový strop a spousta klubů si bude moct dovolit utrácet, ale jsou také kluby jako například Florida, které musí povinně dosáhnout na povinné minimum výdajů na hráčské platy, jež je stanoveno na 48,3 milionu dolarů.



"Mám z toho trochu obavy. Platový strop je vysoko a my bychom rádi hráče opětovně podepsali, ale oni si budou moci diktovat podmínky. Já však nejsem v pozici, abych mohl jít a nabídnout jim ohromující kontrakt. Uvidíme, co se stane, zda nepřijde nějaká pomoc odjinud, abychom byli i nadále v dobré pozici pro vyjednávání a jejich opětovné podepsání na příští rok nebo dva," řekl Chiarelli.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud