František Suchan
22. září 2011 • 10:39

Hvězdného Crosbyho ochrání vyhlášený řezník Steve MacIntyre

Autor: František Suchan, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sáhnete na rozpálenou plotnu a spálíte se. Strčíte prst do pasti na myši a máte po něm. Nebo se otřete o Sidney Crosbyho a utluče vás Steve MacIntyre. To je nová bolestivá zákonitost. Hvězdný kapitán Pittsburghu se pomalu vrací do plné zátěže po těžkém otřesu mozku. A pro případ, že by si na něj snad někdo chtěl v zápase vyskakovat, mu do lajny koupili nejobávanějšího bitkaře ligy.



Plnohodnotný osobní strážce v hokejové výstroji. To je nová úloha Steve MacIntyra, proto ho Pittsburgh Penguins koupili. Až se do ostrého zápřahu po vážném otřesu mozku vrátí Sidney Crosby, postaví se jednatřicetiletý drsňák do jeho formace na křídlo, takový je první předpoklad.

Asi tam nebude úplně proto, aby zakončoval geniální přihrávky čtyřiadvacetileté VIP persony. Spíš aby urazil hlavu každému, kdo by jenom pomyslel na ostřejší srážku s ní. „Moje práce je zajistit, aby Sidův návrat do hokeje proběhl v bezpečí,“ je MacIntyre srozuměný se svou úlohou.

1,96 centimetrů, třináct kilo přes metrák a nulový ostych někomu jednu natáhnout. To jsou poznávací znamení chlapíka, který se do NHL doslova probil z nižších soutěží. Za Edmonton a Floridu od roku 2008 odehrál 78 zápasů, čtyři body (2+2) jsou jen vedlejším produktem. Mnohem podstatněji vyznívá fakt, že z 18 bitek v nejlepší lize jich 14 vyhrál a vybudoval si pověst jednoho z nejrespektovanějších rváčů.

Steve MacIntyre patří k vyhlášeným bijcům. Takto zmlátil Ivananse z Calgary



„Je to možná nejtvrdší kluk v lize. Má pořádnou ránu a ví, kdy do toho praštit. Když si někdo bude moc dovolovat, nebude se rozmýšlet, aby ho uklidnil,“ pochvaluje si nového kolegu Deryk Engelland, bek Penguins, který v minulé sezoně vévodil týmu s 13 absolvovanými bitkami.

A jak na tom vůbec je zraněný Crosby? Trénuje s týmem na kempu, ale zatím nemá od lékařů stále povolený fyzický kontakt. Takže jezdí s jinou barvou helmy a do skrumáží se zapojuje jen s rozvahou. Zápasy zatím nehraje a stále není jasné, kdy to bude možné.

„Poslední dny byly v pohodě, je to tady pro mě dobrý test. Jsem rád za to, jak rekonvalescence postupuje,“ říká sám.
Ostatně, Crosbyho lékař Mickey Collins na nedávné tiskové konferenci vysvětlil, proč ho hlava po lednovém střetu bolela ještě nedávno.

„To proto, jak si Sid snažil představit Jaromíra Jágra v dresu Philadelphie…“ smál se.

V souboji s Davidem Kočím sice nějakou tu ránu MacIntyre obdržel, ale jinak by na body vyhrál
V souboji s Davidem Kočím sice nějakou tu ránu MacIntyre obdržel, ale jinak by na body vyhrál

Ohlídaný MacIntyrem má každopádně kanadský bourák po comebacku zase zářit. „Rád bych řekl, že začnu tam, kde jsem poslední zápas skončil. Ale to je asi nereálné,“ připustil sám. Krátce před svým lednovým zraněním totiž bodoval 25 zápasů v řadě. Teď je pro něj hlavní, aby tolik utkání za sebou vůbec zvládl odehrát.

Kdyby nic jiného, o zdraví už se bát nemusí. Nebo vy byste si na MacIntyra troufli?

MacIntyre vyzval i vyhlášeného českého bitkaře Davida Kočího a na body by určitě neprohrál

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud