13. října 2011 • 09:38

Chicago povolalo Saláka z farmy, Vincour naopak Dallas opustil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový brankář Alexander Salák byl ve středu povolán z farmy v Rockfordu do prvního týmu Chicaga. Jednička Corey Crawford totiž dva dny netrénoval kvůli zranění v dolní části těla a jeho náhradník Ray Emery vynechal středeční přípravu kvůli nachlazení.



Oba se podle trenéra Joela Quennevilla cítí lépe, ale až dnes před zápasem se rozhodne, kdo nastoupí do utkání s Winnipegem.

Salák se vrátil do zámoří po roce stráveném ve švédském Färjestadu. Předtím odchytal v sezoně 2009/10 dva zápasy NHL za Floridu a většinu ročníku strávil na farmě v Rochesteru v AHL.

Letos v únoru Panthers v rámci výměny pěti hráčů přepustili práva na Saláka Chicagu, spolu s ním se stal hráčem Blackhawks i útočník Michal Frolík.

V Rockfordu, který v této sezoně AHL odehrál dva zápasy, Salák ještě nechytal.

Dallas poslal Vincoura na farmu

Český hokejista Tomáš Vincour se přesunul z Dallasu na farmu do nižší soutěže AHL. Vedení Stars jeho přesunem uvolnilo místo pro jiného útočníka Erika Nystroma, kterého získalo z Minnesoty za zatím nespecifikovanou náhradu.

Vincour se stal i obětí řešení problémů Dallasu s platovým stropem. Klubu se do něj započítával také podíl na příjmu kontroverzního Seana Averyho 1,9375 milionu dolarů, ale když jej New York Rangers poslali na farmu, Dallasu hrozilo, že se po uzdravení Adama Pardyho dostane pod povolené dno platového stropu 48,3 milionu dolarů.

Nystroma mohl zájemce v listiny volných hráčů, kam byl opakovaně zařazen, získat za polovinu jeho příjmu 1,4 milionu dolarů. Dallas ho nechtěl z waiver listu, ale na výměnu právě kvůli tomu, aby mu z problémů pomohl jeho plný příjem. Vincour bere v prvním týmu jen 630 tisíc dolarů ročně.

"Zaprvé jsme chtěli problém vyřešit a za druhé jsme chtěli posílit náš klub," prohlásil generální manažer Joe Nieuwendyk. Vincour začal sezonu ve druhé formaci, ale pak se přesunul do čtvrtého útoku. "Měl letos i loni skvělý kemp. Ale hrát na této úrovni stabilně," řekl na adresu dvacetiletého Vincoura, který v této sezoně ve třech zápasech nebodoval.

V uplynulém ročníku v NHL debutoval a ve 24 duelech zaznamenal dva body za gól a asistenci. "Měl opravdu výborný kemp a hrál dobře v přípravě. Bohužel mladí hráči mají výkyvy výkonnosti. Když přešel k Louiovi Erikssonovi a Jamiemu Bennovi Steve Ott, Vinnymu klesl čas na ledě. Je lepší, když bude hrát hodně každý zápas v AHL, než hrát pět až osm minut u nás," dodal Nieuwendyk.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud