20. října 2011 • 15:30

Phil Kessel překonal rakovinu a teď je překvapivým lídrem bodování NHL

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ovečkin, Malkin či Perry? Kdepak, úvod sezony NHL má úplně jinou hvězdu. Dechberoucí forma zastihla zcela jiného hráče, amerického útočníka Phila Kessela. Po ledě lítá jako vítr, střílí z každé pozice a hlavně dává branky. Je to jasný lídr podceňovaného Toronta Maple Leafs a hráč, kterému nepříznivý osud zbrzdil kariéru hned na jejím počátku.



Devatenáctiletý Američan Phil Kessel oslnil na mistrovství světa dvacítek v roce 2005, kde se stal nejproduktivnějším a nejlepším hráčem.

Při jarním draftu pak po talentovaném útočníkovi sáhl Boston - Kessel byl první volbou Bruins, pátý celkově. Jenže v témže roce se dozvěděl hroznou novinu: Má rakovinu varlat.

Nevěděl co bude. Vrátí se ještě k hokeji? Podstoupil operaci, léčil se a nad zrádnou chorobu zvítězil.

První dva roky se Kessel v NHL příliš neprosazoval, ale od sezony 2008/2009 pravidelně překonává hranici třiceti gólů za sezonu, což je už vizitka extratřídy.

I přes své pravidelné gólové příspěvky mu po přestupu z Bostonu do Toronta hlavní trenér Javorových listů Ron Wilson vyčítal jeho nechuť plnit obrannou činnost.

O jeho útočné síle nebylo a není pochyb, ale když se podíváme do statistik plus/mínus bodů, tak v loňské sezoně se zastavila na čísle -20. To pro hráče jeho kvalit určitě nebyla dobrá vizitka.

V nové sezoně si ale slova svého trenéra vzal nejspíš k srdci, protože nejenže pravidelně přispívá svými góly a přesnými pasy, ale v tabulce pravdy mu svítí údaj +7.

Ano, jsme teprve na začátku nového ročníku NHL a i hlavní kouč Toronta Ron Wilson moc dobře ví, že Američan měl v minulých sezonách již několik skvělých období.

Torontský Phil Kessel překonal brankáře Calgary Miikku Kiprusoffa i v pozici klečícího střelce
Torontský Phil Kessel překonal brankáře Calgary Miikku Kiprusoffa i v pozici klečícího střelce

Ale nikdy nezářil moc dlouho, takže na adresu svého nejlepšího svěřence Wilson vzkázal: "Teprve až čas ukáže, zda to je stabilní záležitost, nebo jen jeho další bodová série."

Teď se teprve ukáže, jak se Phil Kessel popasuje s úplně novou rolí, s rolí TOP útočníka NHL a zda vítězi Bill Masterton Memorial Trophy z roku 2007 (cena asociace novinářů pro hráče, který spojuje své mistrovství s příkladnou oddaností a věrností hokeji) časem nezvlhne střelecký prach.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud