Martin Tomaides
3. ledna 2012 • 13:30

Rupp parodoval Jágra: Salutování jsem neplánoval, říká

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to bezvýznamný hráč. Přesně tento výraz použil Mike Rupp před kamerami HBO minulý týden na adresu hokejisty Philadelphie Jodyho Shelleyho. Včera si zase vzal na paškál Jaromíra Jágra a před zraky celého sportovního světa si vyzkoušel typický gólový pozdrav české legendy. Jenže se mu tak úplně nepovedl - a v zámoří mu někteří komentátoři předhazují, že šlo spíš o hajlování, než o salutování.



Je to tedy provokatér? Nebo co je vlastně zač, tenhle v běžném životě příjemný chlapík a otec tří dětí? A co říkají na jeho úterní vystoupení jeho spoluhráči a protihráči?

"Myslím, že to měla být jenom legrace. Určitě nechtěl být neuctivý, i nás na střídačce to pěkně pobavilo," řekl pro stránku csnphilly.com obránce Rangers Dan Girardi, který Jágra ještě pamatuje jako spoluhráče.

Druhá strana to vidí jinak. "Asi nasázel stejnou kupu gólů jako Jágr, co?" dodal ironicky bek Philadelphie Coburn. "Ale jo, může si dělat co chce."

"Nakonec dal dva góly, on je ten, co se směje naposled. Nevím, jestli to měl připravené, ale nám se to rozhodně nelíbilo, akorát tím přilil trochu oleje do ohně," připomněl rivalitu mezi oběma týmy Coburn.

VIDEO Podívejte se na Ruppovu oslavu:

Gesto se nelíbilo ani Jágrovu spoluhráči z útoku Scottu Hartnellovi. Ten si situaci s Ruppem jel verbálně vyřídit hned před začátkem třetí třetiny. Svému soupeři údajně vysvětlil, že Jágr je legenda a budoucí člen Síně slávy a tohle by si k němu neměl dovolovat. Co na to Rupp?

Mike Rupp v opačné roli. Mike Rupp v opačné roli.Foto Reuters

"Hartnell mi jen popřál hezký nový rok a já jemu také," vyprávěl s šibalským úsměvem jendatřicetiletý vítěz Stanley Cupu s New Jersey.

Mimochodem, tento 196 cm vysoký a 110 kg vážící Američan je jediným hráčem v historii NHL, jehož první gól kariéry v play off znamenal pro jeho tým výhru Stanley Cupu.

Ruppa hájil hráč Philadelphie a jeho loňský spoluhráč z Pittsburghu Max Talbot. "Mike není špatný kluk, jen zkrátka dal gól a slavil, nedělal bych z toho vědu."

Další souboj, který je na programu 5. února se tedy rozhodně hrát v rukavičkách nebude a neočekává se tak, že bijci jako Rinaldo nebo Shelley budou pouze vysedávat na tribuně, tak jako včera.

Naschvál Jágrovi! Mike Rupp salutuje poté, co dal gól do sítě Philadelphie při Winter Classic
Naschvál Jágrovi! Mike Rupp salutuje poté, co dal gól do sítě Philadelphie při Winter Classic

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud