10. dubna 2012 • 16:50

Staré účty. Co si budou vyřizovat týmy v prvním kole play off NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Šestnáct nejlepších týmů NHL nastartuje v noci na čtvrtek letošní bitvu o Stanleyův pohár. Co můžeme čekat? V některých sériích půjde o čistě technickou podívanou, jinde to zase bude válka na ledě. Podívejte se na dvojice, jejichž rivalita se táhne dlouhá léta...



1. St. Louis Blues - San Jose Sharks

Nejslavnější série těchto dvou týmů se odehrála v ročníku 1999/2000. Bylo to sedm utkání plných překvapení a drsných zákroků, kterou média překřtila na "násilí na ledě". Blues na Sharks narazili po své historicky nejúspěšnější sezoně (114 bodů a zisk Presidents Trophy pro vítěze základní části).

VIDEO: Takhle tvrdě se série v roce 2000 hrála

St.Louis táhl znamenitý Roman Turek v bráně, obranu hlídali Chris Pronger a Al MacInnis, o góly se starali veteráni Turgeon a Young, ale přesto tým z Missouri klopýtl.

Za San Jose zářil Owen Nolan nebo Mike Ricci a kalifornský tým využil pozice outsidera: Zmatení hráči ze St. Louis se se Stanley Cupem loučili už po sedmi zápasech vyřadil. Každý další rok, když se tyto dva týmy utkaly, šlo o fyzicky náročnou sérii.

VIDEO: K vidění byly i takovéto úlety

2. Nashville Predators - Detroit Red Wings

Nevyzpytatelný souboj se tradičně čeká od týmů umístěných na čtvrtém a pátém místě. Nashville předčil Detroit o dva body a získal tak výhodu domácího prostředí.

Red Wings se závěr sezony nevydařil a vyhráli pouze 7 z 22 utkání, naopak Nashville odehrál vydařený ročník a do šikovně poskládaného týmu přidal před play off nečekaný trumf - Alexandra Radulova.

Oba kluby se už v dvakrát ve vyřazovací části potkaly, v obou případech slavil Detroit. A i tito rivalové z Centrální divize za sebou mají vyhrocené zápasy, například tento z roku 2003, kde se odehrálo rovnou 8 rvaček:

3. Boston Bruins - Washington Capitals

Obhájce Stanley Cupu z Bostonu má prakticky stejný tým jako v loňské sezoně, přesto Bruins nemají stoprocentní důvěru zámořských médií.

Washingtonu se sezona nevydařila, do play off postupil až díky výhrám v závěrčených dnech, navíc ho trápí zranění v brankovišti. Přesto se tým, který má ve svém středu Ovečkina, Bäckströma, Sjomina nebo Greena nesmí podceňovat, i když postupuje z nižších pater.

Svou velkou bitvu svedla obě mužstva v listopadu 1998, kdy se na ledě rval i současný trenér Capitals Dale Hunter a pustili se do sebe i obá gólmani, Olaf Kölzig a Byron Dafoe. Maskovaní muži bývali kdysi spoluhráči a dokonce si oba svědčili na svatbách...

4. Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers

Pennsylvánská derby měla vždy pořádný náboj a bitvy těchto dvou rivalů pro letošní ročník ještě dochutil příchod Jaromíra Jágra do Philadelphie.

Soupeři si vyměnují ostré výrazy v médiích a drtí se i na ledě. Ne nadarmo vzbuzuje i tato série v zámoří největší pozornost ze všech osmi dvojic z prvního kola.

Z historického hlediska byla jednou z nejdrsnějších série z roku 2000. Po šesti utkáních se radovali z postupu Flyers, i díky zápasu, který rozhodl Keith Primeau ve 152. minutě.

Tento zápas byl nejdelším v moderní historii NHL, do šaten byla hráčům dokonce o přestávkách doručována pizza.

VIDEO: Utkání s gólem v pátém prodloužení.

V jednom ze zápasů v roce 2000 se udála i tato hromadná rvačka, Flyers se chtěli bít, Penguins šetřili síly na další utkání:

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud