15. dubna 2012 • 13:20

VIDEO: V NHL se rozjíždí válka, Sobotka a Polák zbili Žraloky

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý zápas série prvního kola Stanley Cupu mezi St.Louis a San Jose začal klidně, ale vystupňoval se až do extrému. Gólem ve druhé minutě a rvačkou v té poslední orámoval utkání Vladimír Sobotka, bitky se zúčastnil i Roman Polák. Nakonec bylo rozdáno 132 trestných minut, z toho 88 minut a 15 trestů po závěrečném hvizdu.



Závěr zápasu jen dokládal, v jakém stylu se střetnutí odehrálo. V první třetině sice Sobotka se štěstím otevřel skóre, ve druhé skončil v bráně sám. To když ho po vydařeném sólu ošklivě poslal do klece útočník Dominic Moore.

Sobotka na tento střet nezapomněl a ve vypjatém závěru si na jednatřicetiletém Kanaďanovi vynutil pěstní odvetu. Vyhrál, navíc soupeři zlomil nos. A trenér San Jose Todd McLellan zuřil.

"Ten úder do hlavy a zlomený nos, to byla ubohost. Přesně takových situací se chceme vyvarovat. Zbytek už byl v pořádku, v rohu kluziště se kluci rozdělili do dvojic. Bitky jsou součástí hokeje, ale laciné rány do něho nepatří," řekl kouč San Jose.

Vladimír Sobotka v pěstním souboji s Dominikem Moorem ze San José
Vladimír Sobotka v pěstním souboji s Dominikem Moorem ze San José

Český útočník by si tak v příštím utkání měl dávat velmi dobrý pozor a bruslit s hlavou nahoře.

Dobře nedopadl ani Justin Braun, obránce San Jose, který se ve stejnou chvíli dostal do potyčky s druhým Čechem v dresu St. Louis Romanem Polákem.

"Nikdy si nezahrávejte s Romanem Polákem, vážně nikdy! Páni!", vyjádřil se ke rvačce svého svěřence Ken Hitchcock.

Polák, pravidelný vítěz silových předsezónních testů v dresu Blues, bránil spoluhráče Langenbrunnera, kterého Braun udeřil ve chvíli, kdy se nemohl bránit.

Zápas ale směřoval ke krveprolití celou dobu. Mela se strhla například když T.J. Galiardi ze San Jose přirazil hlavu Andyho McDonalda na hrazení tak silně, že mu rozlomil helmu.

Zákeřný a zbytečný byl také faul loktem Brenta Burnse do hlavy hráče Blues Scotta Nichola. "Prostě se otočil a praštil nesmyslně Nichola do hlavy, nechápal jsem to. A ten faul na mě? Bez ostychu mě vrazil do hlavy."

"Galiardi dostal dvě minuty, ale jsem si jistý, že vedení soutěže se na tento zákrok ještě blíže podívá," vyprávěl McDonald, který většinu sezony promeškal právě kvůli otřesu mozku.

Aby nebyla řeč pouze o naběhlých žílách a krvavých pěstech, talentovaný útočník St.Louis T.J. Oshie předvedl zatím asi nejkrásnější akci letošních vyřazovacích bojů, kterou zakončil kapitán Blues David Backes.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud