18. dubna 2012 • 04:00

Crosby? Miminko co zahanbilo celý Pittsburgh, zní ze zámoří

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stejně jako fanoušci Philadelphie odsoudili chování svého kapitána Sidney Crosbyho i příznivci Penguins. Sice se hraje play off, zápasy jsou vypjaté, ale Crosby provokoval a za své činy nechtěl nést zodpovědnost. A to se zkrátka v NHL nenosí. "V očích většiny lidí je tváří celé NHL, ale to co předvedl v neděli, byla ostuda," měl jasno bývalý hráč NHL a komentátor radiové stanice Sports Radio 94 WIP, Chris Therien.



Crosbyho představení ve víkendovém zápase bylo opravdu chvílemi za hranicí chápání. Hokejový supertalent nejdříve rozpoutal hromadnou rvačku když sekal brankáře Bryzgalova a pak zbytečně odstrčil ležící rukavici Jakubu Voráčkovi.

"On to celé začal, já zkrátka nechápu, proč někdo nepřijde a nevymlátí z něj duši. Nehledě na všechna ta zranění hlavy co měl," rozčiloval se čtyřicetiletý Therien.

Je pravda, že od té doby, co měl čtyřiadvacetiletý Crosby potíže s otřesy mozku, protihráči jsou na něj opatrnější. Úrazy hlavy jsou nebezpečná věc a každý další může pro Kanaďana znamenat hokejový důdchod.

A nikdo nechce být ten, na koho si jednou bude svět ukazovat se slovy "To je on, ten ukončil Crosbyho kariéru".

Ale frustrace Crosbyho překračovala v neděli únosné meze. "Co dělá Crosby s Hartnellem? To snad nemyslí ani vážně? Celá tahle situace je Crosbyho chyba a teď se musí za tohle miminko Craig Adams bít," čertil se Therien, bývalý bek Philadelphie a Dallasu po další rvačce.

Chris Therien odehrál v dresu Flyers 11 sezon.Foto Profimedia

"Celý hokejový svět byl rád, když byl zpátky. Bylo to dobře pro hokej, ale to co dnes předvedl to byla hanba a ostuda od někoho, kdo od ostatních hráčů vyžaduje respekt," vysvětloval své výroky bývalý obránce.

Výkony hráčů Pittsburghu řešila v pondělí disciplinární komise. Craig Adams za rozpoutání rvačky v posledních pěti minutách utkání dostal stop na jeden zápas a trenér Dan Bylsma pokutu 10 tisíc dolarů.

Další suspendce na sebe nenechaly dlouho čekat, v úterý v odpoledních hodinách obdržel stop na 4 zápasy Arron Asham a jedno utkání nebude hrát James Neal.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud