20. června 2012 • 10:21

Miliarda místo příborů: Karlsson dostal ke svatbě smlouvu

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdo dostává ke svatbě skleničky či příbory, jiný necelou miliardu. Ten jiný se jmenuje Erik Karlsson a včera se s vedením Ottawa dohodl na nádherném kontraktu: za sedm příštích let si v kanadské metropoli vydělá 45,5 milionu dolarů, asi 950 milionů korun.



Radost může mít i novomanželka švédského obránce Therese. „Je to můj svatební dar pro ni,“ přikyvoval 22letý hokejový multitalent před novináři při zmínce o sňatku, který proběhl před necelými třemi týdny. Karlsson si vzal svoji milou po dlouholeté známosti, tudíž vyrojené řeči o zlatokopce ztrácejí na síle.

Z Karlssona je nový boháč v NHL, ovšem o žádný šok nejde. Švédská kometa vtrhla na zámořský led silou ničivého tornáda, v 81 zápasech si zapsala 78 bodů a experty je pasován na budoucího několikanásobného držitele Norris Trophy pro nejlepšího beka soutěže.

Mimochodem, první trofejový mečbol může proměnit už dnes večer, kdy se v Las Vegas koná galavečer udílení cen NHL. A rodák z Landsbrö je velkým favoritem na zisk prestižní odměny. Ve volných chvílích to ve městě heren může i pořádně roztočit, bakšiš v zádech má solidní váhu.

Technicky skvěle disponovaný ofenzivní obránce chápe, že po podpisu lukrativní smlouvy stoupnou i nároky na jeho výkony. „Očekávání vzrostou odevšad, hlavně od vás,“ mrknul na zámořské reportéry.

„Ale to k tomu patří, vím, jak to chodí. Není to nic, co by mě překvapilo. Budu se snažit každý večer odvádět co nejlepší práci. To je všechno co můžu udělat. Být stále lepším hokejistou a i člověkem. Vím, že Ottawa má veškeré předpoklady pomoci mi. Už se těším, bude to vzrušující,“ dívá se už směrem k další sezoně.

Každý jej bude srovnávat s poslední cifrou 78 bodů, přijde tlak. Ale v Senators jsou připraveni Karlssona podržet. „Ale hlavně má kolem sebe výbornou skupinu spoluhráčů, ti zajistí, aby zůstal pokorný,“ prohlásil kouč Paul MacLean.

Samozřejmě je těžké očekávat, že tak mladý hráč rok co rok bude zapisovat ročník v průměru s jedním bodem na zápas. V Ottawě vědí, že může přijít jistý propad. „Naše očekávání jsou mezi 50 a 70 body ročně. Pokud udělá čtyřicet bodů, nebude to znamenat naše zklamání. Chceme po něm především konzistentní výkony,“ doplnil MacLean.

Mimochodem, plných 45 bodů Karlsson nasbíral už během své nováčkovské sezony 2010-11, tedy jako jednadvacetiletý hráč. Škoda, že takového borce český hokej nemá…

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud