1. září 2012 • 11:05

Další krok k výluce NHL: Nadějný týden skončil zklamáním

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednání mezi vedením NHL a hráčskou unií NHLPA byla v pátek pro velkou neshodu v ekonomických otázkách ukončena a zatím není stanoveno, kdy budou pokračovat. Znovu se tak přiblížila hrozba výluky zámořské hokejové soutěže, k níž může dojít za čtrnáct dní, pokud se obě strany nedohodnou na podobě nové kolektivní smlouvy.



"To, co začalo jako nadějný týden, skončilo zklamáním," řekl novinářům komisionář NHL Gary Bettman po třetí schůzce s unií během čtyř dnů.

"Nedostali jsme protinávrh, nebo spíše odpověď, jakou jsme očekávali. Dohodli jsme se, že až jedna strana bude mít co říct, tak zvedne telefon," dodal Bettman.

NHL v úterý předložila návrh šestileté smlouvy, podle níž by hráčům náleželo 46 procent výnosů z ligy.

Bylo to tříprocentní vylepšení jejich červencového návrhu a přepočteno na dolary představovalo zhruba 460 milionů navíc.

Pro NHLPA to nicméně stále znamená velkou ztrátu oproti současným 57 procentům.

Vedení soutěže chce osekat podíl hráčů i přesto, že v minulé sezoně zaznamenalo rekordní příjmy ve výši 3,3 miliardy dolarů.

Hráčská asociace prezentovala svůj protinávrh v pátek v New Yorku a výkonný šéf NHLPA Don Fehr potvrdil, že nabídka nepřinesla ovoce a jednání tak byla přerušena.

"Nebudeme o tom diskutovat do té doby, než budeme mít náznaky, že je k tomu NHL připravena. A snad k tomu dojde brzy," řekl Fehr po páteční dvouhodinové schůzce.

Současná kolektivní smlouva vyprší 15. září. Bettman už dříve řekl, že vyhlásí výluku, pokud se do té doby nedohodne s NHLPA na podobě nového kontraktu. Nový ročník NHL, jež se naposledy kvůli neshodě majitelů s hráči nehrála v celé sezoně 2004/05, má začít 11. října.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud