22. ledna 2013 • 10:23

Hamrlík má parťáka, Kundrátek dostal šanci ve Washingtonu

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V NHL si spolu zahráli pět zápasů v minulé sezoně, teď jsou zase spolu. Tomáš Kundrátek se dočkal nové šance, po zranění Jacka Hillena v úvodním zápase zkrácené sezony se 23letý bek stěhuje ze záložního týmu v Hershey k veteránovi Romanu Hamrlíkovi do Washingtonu. „Na farmě hraje dobře. Je to pravák a my o jednoho přišli. Má také už trošku zkušenosti z minulé sezony,“ uvedl trenér Capitals Adam Oates.



Rodák z Přerova se po skončení výluky nezúčastnil týdenního kempu a dál působil v AHL. V Hershey si Kundrátek v tomto ročníku připsal ve 41 zápasech 26 bodů za 13 branek a stejný počet asistencí. Je tak třetím nejproduktivnějším hráčem týmu a zároveň nejlepším střelcem mužstva. V hodnocení přítomnosti na ledě má naopak se 13 minusovými body nejhorší bilanci v mužstvu.

Capitals získali Kundrátka v listopadu 2011 výměnou z New York Rangers, kteří ho draftovali o tři roky dřív jako 90. v celkovém pořadí. V minulé sezoně si pod koučem Dalem Hunterem zahrál v NHL pět zápasů. „Velký chlap, ale potřebuje se vyhrát. Jednou se třeba prosadí,“ řekl o něm zkušený Hamrlík.

„Byla to skvělá zkušenost, teď už vím, co mám dělat,“ dodal Kundrátek. Jeho přesun by mohl být snazší i proto, že během výluky spolupracoval i s Oatesem a zbytkem trenérského štábu Capitals. „Ukázali nám spoustu věcí, nějaké nové triky, seznámili nás s herním systémem. To bylo skvělé,“ řekl.

Zadák, který před odchodem do zámoří hrál českou extraligu v Třinci, má na kontě v nižší AHL 173 zápasů a 63 bodů za 27 branek a 36 asistencí. Byl rovněž nominován do Utkání hvězd AHL, které proběhne 28.ledna v Providence. Pokud by zůstal v prvním týmu Washingtonu, v exhibici by se nepředstavil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud