Zdeněk Janda
28. března 2013 • 11:40

Dvouletá smlouva Jágra neláká. Nechci být na obtíž, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z DALLASU | V hokejovém Dallasu touží hokejový veterán Jaromír Jágr zůstat, do výměny se nehrne. „Jsem tady šťastný,“ uvedl v obsáhlém rozhovoru pro deník Sport, který v kompletním znění vyjde v pátek. Protože zvykat si na něco nového? Ne, to není nic pro něj... Zároveň nevylučuje, že by v klubu zůstal i v příští sezoně. „Ale dvouletou smlouvu nechci,“ odmítá zámořské spekulace, podle nichž mu vedení Stars hodlá nabídnout právě nový kontrakt na dva roky.



Jenže to ho neláká. Nechce být někde na obtíž v případě, že se mu přestane dařit.

„Co by se mnou pak udělali? Těžko by mě s dvouletou smlouvu vyměnili. Na co tedy? To bychom se na sebe měli dívat skrz prsty? To ne. Nemám zapotřebí, abych někde seděl, nebo aby klub dělal všechno pro to, abych odešel. No a když mi to půjde, smlouvu můžu vždycky podepsat. A pokud ne, v klidu odejdu, podáme si ruce a ukončíme to,“ říká Jágr.

A zároveň zdůrazňuje, že chce hrát tam, kde o něj budou mít zájem. A kde by mohl pomoct. Pokud jde o interes, ten potvrzuje nejen kouč Glen Gulutzan, ale i ten nejdůležitější muž v managementu – generální manažer Joe Nieuwendyk.

„Jsme šťastní ze všeho, co Jaromír (Jágr) dělá. Ať už je to mimo led, jak pomáhá mladý hráčům nebo z toho, jak se mu daří při hře. Je naším nejproduktivnějším hráčem. Takže, přirozeně, bychom rádi s ním prodloužili smlouvu,“ uvedl reportérovi deníku The Dallas Morning News.

Chceme na něm stavět, říká kouč Gulutzan

Podrobnosti ale nechtěl komentovat. Stejně jako Jágr. Příští středu (3. dubna) končí v NHL přestupní termín a není úplně vyloučené, že pokud do té doby Stars spadnou v tabulce tak nízko, že bude vážně ohrožený postup do play off, vedení bude chtít českou hvězdu vyměnit.

„Rád bych zůstal, ale v NHL nikdy nevíte,“ zopakoval Jágr, jenž nemá v kontraktu klauzuli o tom, že nemůže být vyměněný bez svého souhlasu. Stěhovat se ale nechce. „Zvykat si na něco nového? Ne, to není nic pro mě,“ tvrdí Jaromír Jágr, nejproduktivnější hráč Stars (25 bodů) a zároveň i nejlepší střelec (14 gólů).

Trenér Gulutzan tvrdí: „Máme o něj veliký zájem. Chceme na něm stavět.“ Zdá se, že Jágr by se mohl objevit v dresu Stars i v příští sezoně. A to i v případě, že ho vedení nepřiměje k tomu, aby novou smlouvu podepsal ještě před nadcházející uzávěrkou přestupů. V létě je pak času dost...

Obsáhlý rozhovor s Jaromírem Jágrem čtěte v pátečním vydání deníku Sport!

Jaromír Jágr se po příletu do Dallasu nezastaví, s klubem absolvuje náročné tréninky
Jaromír Jágr se po příletu do Dallasu nezastaví, s klubem absolvuje náročné tréninky

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud