13. května 2013 • 07:15

Detroit slaví postup, New York a Washington čeká zápas o vše

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodující sedmý zápas si vynutili také hokejisté New Yorku Rangers, kteří porazili Washington nejtěsnějším rozdílem 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil v druhé třetině Derick Brassard. O postupujícím do 2. kola se rozhodne rovněž v pondělí ve Washingtonu.



A pro Capitals byl zatím domácí led výhodou. Vyhráli na něm všechny tři zápasy v sérii a soupeři dovolili vstřelit jen dva góly. V neprospěch Rangers navíc hovoří i historická bilance - z pěti zápasů číslo sedm na hřišti soupeře zatím nevyhráli ani jednou.

Sedmý zápas rozhodl sérii mezi Rangers a Capitals i loni, tehdy Washington prohrál v New Yorku a sezona pro něj předčasně skončila. Nyní podle hráčů přišel čas odplaty.

"Dnes soupeř dokázal zneškodnit naši největší zbraň - přesilové hry. Pak dali jeden náhodný gól a my už nedokázali odpovědět. Je frustrující, že po takovém utkání musíme hrát zápas číslo sedm, ale tak to prostě je," uvedl obránce Washingtonu Karl Alzner.

Brankář Henrik Lundqvist je pro Rangers zárukou největšího optimismu. V neděli zlikvidoval všech 27 střel a vychytal sedmé konto v play off v kariéře.

"Potřebovali jsme ho a jsem rád, že se mi utkání povedlo. Ukázali jsme velký charakter, tvrdě jsme dnes makali a šli za svým cílem. Teď už se nemůžeme dočkat sedmého zápasu. Těšíme se na něj, bude to utkání, kvůli kterým hrajete hokej," konstatoval Lundqvist.

Sedmé utkání už mají za sebou hokejisté Anaheimu a Detroitu. Šťastnější byli nakonec Red Wings, kteří zvítězili na soupeřově ledě 3:2 a vyhráli sérii 4:3.

VIDEO: Detroit slaví postup do dalších bojů



1. kolo play off NHL:

Východní konference - 6. zápasy:

New York Rangers - Washington 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka: 30. Brassard. Střely na branku: 29:27. Diváci: 17.200. Stav série: 3:3.

Toronto - Boston 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Branky: 42. Phaneuf, 49. Kessel - 60. Lucic (Jágr). Střely na branku: 26:30. Diváci: 19.591. Stav série: 3:3.

Západní konference - 7. zápas:

Anaheim - Detroit 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Branky: 14. Etem, 57. Beauchemin - 2. Zetterberg (Kindl), 17. Abdelkader, 34. Filppula. Střely na branku: 33:32. Diváci: 17.412. Konečný stav série: 3:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud