11. června 2013 • 18:00

Boston: deset minut od krachu. A pak alou do finále

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpomínáte? Zbývalo něco málo přes devět minut do konce třetí třetiny a Bruins pořád prohrávali 1:4 s Torontem. Hrál se sedmý rozhodující díl série prvního kola a favorit byl proti klubu, který postoupil do play off po devíti letech, na pokraji senzačního vyřazení. Místo toho předvedl neopakovatelný obrat a žene se dál.



„Nikdo z nás nechápal, jak je to vůbec možné,“ přiznal pak David Krejčí v rozhovoru pro Sport. Bruins tehdy neotočili jen vývoj jednoho klání, nastartovali úchvatný sprint. Od chvíle, co Nathan Horton i za Krejčího asistence ten večer 13. května nakopnul fenomenální comeback, dovršený druhým Bergeronovým úderem v prodloužení, nedokázal nikdo Boston ani přibrzdit.

Rangers to schytali poměrem 1:4 na zápasy. Ofenzivní silou natřískaný Pittsburgh dokonce bez šance poměrem 0:4, poprvé po 34 letech ve svých dějinách takhle potupně.

Od stavu 1:4 tehdy v sedmém utkání s Torontem narostlo celkové skóre Bruins na 32:12. Wow! „Přitom jsme už měsíc mohli sedět doma,“ připomněl po postupu do finále Jaromír Jágr. Jenže místo toho odfrčeli na dovolenou protivníci.

Nejméně inkasovaných gólů v sérii play off

2003    Anaheim od Minnesoty    1

2013    Boston od Pittsburghu       2

2002    Ottava od Philadelphie    2

1952    Detroit od Montrealu       2

1935    Toronto od Bostonu        2

Penguins v čele s nulovými Crosbym a Malkinem dali bostonskému brankáři Raskovi jen dva góly za celou sérii. Přitom do té doby stříleli v průměru 4,27 branky na zápas. Během čtyř partií teď ani na vteřinu nevedli… Jen Anaheim v roce 2003 ve finále Západní konference proti Minnesotě dokázal v historii NHL bránit lépe než Boston, a inkasoval jedinkrát. „Neuvěřitelné, když si vezmete, čím jsme si jen v tomhle play off prošli,“ zmínil torontskou zkušenost útočník Milan Lucic.

VIDEO: Památný bostonský comeback

Odhodlání šampionů z roku 2011, kteří jsou ve finále opět po dvou letech, značí situace z posledních vteřin pátečního utkání, kdy Malkinovo zakončení do odkryté části klece zastavil ležící kapitán Zdeno Chára rukavicí. Neuhnul. I Jágr, který byl v tu dobu taky na ledě, padal před vlastní brankou po hlavě. Doslova…

„Máme tady spoustu výborných hráčů, ale nikdo se nechová jako hvězda, jeden jako druhý maká pro tým. Proto je tak fajn tu s nimi všemi být, jsem jedině rád, že jsme si ještě protáhli sezonu a budeme dál pohromadě,“ culil se Jágr, od svého dubnového příchodu důležitý článek úspěchu.

Chicago, třes se.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud