11. června 2013 • 15:49

Vokoun překvapil potetovanou rukou: Mám tam jen osobní věci

Autor: zej, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Během play off se v zámoří objevily snímky, na nichž má gólman Pittsburghu Penguins Tomáš Vokoun potetovanou celou levou ruku. A hned se začalo říkat: Nebyl to nějaký speciální rituál pro sérii s Bostonem? „Ne ne, to už mám déle,“ vysvětlil gólman Pittsburghu, který se těžce srovnává s vyřazením od Bostonu.



A co přesně obsáhlé tetování obsahuje? "Samé osobní věci, mám tam třeba iniciály členů rodiny, svoje číslo nebo českého lva. Prostě všechno je to osobní, o tom podle mě tetování je. Všechno má nějaký význam. Nejsem pro to, aby si někdo na sebe nechal tetovat nějaké bezvýznamné věci," řekl k tomu Vokoun v rozhovoru pro deník Sport.

Zdálky ruka Vokouna připomíná levačku Tomáše Řepky, známého bouřliváka a dlouholetého kapitána fotbalové Sparty. I on má celou ruku pokreslenou ornamenty, kterými budil hrůzu a získával si respekt u soupeřů.

Vokoun během play off zaujal pozici pittsburghské jedničky, z branky vyštípal mladšího a lépe placeného Fleuryho. "Je jasné, že to nebylo pro něj jednoduché. Sám jsem brankář, takže se přesně dokážu vcítit do jeho situace. Každý hráč chce být na ledě a hrát," komentoval brankářskou rošádu.

Prakticky před každým zápase se řešilo, zda si Vokoun pozici v brance udrží, nebo ho kouč Bylsma stáhne. "Nebylo tak, že bych se nějak moc stresoval, tlak jsem si nepřipouštěl. Jasně, byl jsem nervózní, ale tak zdravě. Moc jsem toužil mužstvu co nejvíc pomoct," zaháněl zkušený gólman velký tlak v play off.     

Tomáš Vokoun má už nějaký čas tetování na levé ruce, kde jsou vyobrazené samé osobní věciFoto ČTK/AP

Pittsburgh šel do finálové série východní konference s Bostonem jako favorit, nakonec se ale poroučel s výpraskem 0:4 na zápasy. "Pokud budu mluvit za sebe, vnímám to jako velkou promarněnou šanci. Protože tým jsme měli skvělý. Ale pořád je to sport, vyhrát může jenom jeden," hodnotil český brankář konec v play off.

U Pens má smlouvu ještě na příští sezonu, kterou hodlá dodržet. "Pittsburgh je mužstvo, které ještě nějaký čas bude patřit k elitě, z tohoto hlediska jsem tedy na správném místě," pochvaloval si.

"Už když jsem podepisoval smlouvu, měl jsem jasný cíl: být v mužstvu, které má jen ty nejvyšší ambice. Teď to nevyšlo, ale naděje ve mně pořád je," snažil se zůstat pozitivní do příštího ročníku NHL.

Český brankář Pittsburghu Tomáš Vokoun (vlevo) gratuluje k postupu bostonskému Tuukka Raskovi
Český brankář Pittsburghu Tomáš Vokoun (vlevo) gratuluje k postupu bostonskému Tuukka Raskovi

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud