28. června 2013 • 08:34

Díky za Pohár a sbohem. Chicago se chce zbavit střelce vítězné branky

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí byl kanadský útočník Dave Bolland absolutním hrdinou, to když v poslední minutě šestého zápasu finále Stanley Cupu na ledě Bostonu vstřelil vítěznou trefu. Poslední gól sezony 2012/2013 byl ale pro sedmadvacetiletého centra možná jeho posledním v dresu Blackhawks. Proslýchá se totiž, že Chicago se Bollanda chce zbavit.



Hokejový dělník Bolland patří k nenápadým hrdinům nedávno skončeného finále, a to nejen díky vítězné brance. Dvaatřicátý hráč draftu z roku 2004 během osmnácti utkání play off zaznamenal šest bodů, pět z toho ale až ve finále.

VIDEO: Vítězná finálová trefa

A co by vlastně Bolland svému budoucímu zaměstnavateli mohl nabídnout? Vyniká v defenzivě, ale dvakrát už během své sedm let trvající kariéry v NHL také vstřelil devatenáct branek za sezonu. Jinak také dokáže perfektně soupeři znechutit hru a umí střílet důležité góly.

Hlavním důvodem k tomuto kroku se zdá být snižující se platový strop pro příští sezonu. Blackhawks už využili obě dvě možnosti vyplacení ze smlouvy (zbavili se českého útočníka Rostislava Olesze a obránce Stevea Montadora) a nejspíš by si rádi ulevili i od Bollandovy smlouvy, která příští rok ukrojí z klubového rozpočtu 3,75 milionu dolarů.

Na druhou stranu odchod by Bollanda zase tolik mrzet nemusel, v Chicagu se z něj stal dvojnásobný vítěz Stanley Cupu...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud