10. července 2013 • 08:28

Myslí si v Carolině na Jágra? Máme v hledáčku hvězdu, ale potřebujeme peníze

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

V tuto chvíli je asi nejatrkativnějším volným hráčem na trhu a denně se tak roztáčí spirála spekulací. Půjde Jágr formovat novou partu v Buffalu? Nebo snad bude fungovat jako mentor v hokejové "školce" v Edmontonu? V tuto chvíli vypadá nejpravděpodobněji, že by se Jaromír Jágr mohl objevit v dresu Carolina Hurricanes. A že klub shání velké jméno potvrdil i generální manažer Jim Rutherford.



"Máme v hledáčku jednoho z nejlepších hráčů, který je v současné době bez smlouvy. Nejdříve si ale musíme udělat prostor pod platovým stropem," řekl údajně podle stránky canescountry.com Jím Rutherford. Mohlo by jít o Jágra? Podle daných informací ano. Hráč, jehož jméno nechtěl generální manažer prozradit, prý má zájem v klubu hrát a stál by o roční smlouvu. To by celkem odpovídalo.

Mezi volnými hráči se ale kromě českého forvarda nachází i jiná atraktivní jména. Například Švýcar Damien Brunner, který letos ve svých sedmadvaceti letech otevřel brány NHL v dresu Detroitu a svou rychlou adaptací na zámořský hokej mile překvapil. Nebo běloruský rychlík Michail Grabovskij, kterého sice nedávno vyplatili z Toronta, ale tam ho také primárně nepoužívali k tomu, co umí nejlépe. A to je střílení gólů. Grabovskij byl zahrabaný ve třetí nebo čtvrté formaci.

Šikovných spoluhráčů by v Carolině měl Jágr dostatek. Dres Hurricanes obléká výlukový spoluhráč z Kladna Jiří Tlustý, kterému extraligové angažmá s Jágrem pomohlo k nejlepší sezoně kariéry v NHL (s 23 góly skončil sedmý v lize). Dalšími útočnými esy jsou bratři Staalové nebo šikovný Alexandr Sjomin. Bránu hlídá spolehlivý Cam Ward.

Na Stanley Cup by to asi v Carolině nebylo, ale místo, kde by se Jágr hokejem mohl bavit a zároveň měl svůj klid, to rozhodně je.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud