15. listopadu 2013 • 07:59

Bijec Sobotka knokautoval kanadskou hvězdičku Duchenea

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dost možná se oba potkají v ruském Soči. Vladimír Sobotka ze St.Louis díky své hokejové všestrannosti může bojovat za Českou republiku, Matt Duchene by si nominaci do týmu Kanady mohl získat díky své fantastické rychlosti a ofenzivním schopnostem. Souboj bez rukavic, jaký oba předvedli v duelu St.Louis a Colorada, ale na úpatí Kavkazu asi neukážou.



Žádní velcí kamarádi z těhle dvou asi nebudou. Vladimír Sobotka už v zámoří dokázal, že se nezalekne žádné situace. Poctivě brání, lehne do střely, šikovně zaútočí v přesilovce, nebo se popere. V základní části NHL už má za sebou šest bitek. To dvaadvacetiletý Matt Duchene, v současné době třetí nejlepší střelec ligy, měl do čtvrtka na svém kontě jen jednu, právě se Sobotkou.

VIDEO: Sobotka nedal Ducheneovi šanci

A ta se udála 15. listopadu 2010, tedy skoro na den přesně před třemi lety!

Ale mladý Kanaďan měl své rozhodnutí asi lépe zvážit. O Sobotkovi se moc dobře ví, že v NHL pravděpodobně není v jeho výškové kategorii silnějšího hráče. Stejně jako poprvé i tentokrát odcházel rodák z Třebíče jako vítěz. Bitka se udála ve 38. minutě za stavu 5:1 pro Blues. Forvardovi Avalanche se nezdálo, jak do něj odchovanec pražské Slavie za bránou vletěl a rozhodl se tedy podruhé v kariéře shodit rukavice.

Brzy ale poznal, že Sobotka je stále pěkně tvrdý chlapík. Možná ještě víc, než před lety. Jeden přesný úder do obličeje rychle poslal Duchenea k ledu a domácího hokejistu s číslem 17 na zádech za aplausu ochozů do šaten.

VIDEO: Oba dva se poprali už před třemi lety

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 11. • 02:00
St. Louis Blues
St. Louis Blues
7:3
ONLINE
15. listopadu
02:00
Colorado Avalanche
Colorado Avalanche
Góly

Domácí: 01:54. Roy, 22:49. Backes, 27:16. Steen, 32:09. Tarasenko, 34:39. Stewart, 42:11. Steen, 48:36. Bouwmeester

Hosté: 05:30. MacKinnon, 44:36. Duchene, 51:06. O’Reilly

Sestavy

Domácí: Halák – Bouwmeester, Pietrangelo, Shattenkirk, Jackman, Polák, Cole – Oshie, Backes, Steen – Stewart, Sobotka, Morrow – Tarasenko, Berglund, Schwartz – Reaves, Lapierre, Roy.

Hosté: Giguere (od 28. do 40. Varlamov) – Johnson, Hejda, Sarich, Benoit, Holden, Guenin – MacKinnon, Stastny, Landeskog – Parenteau, Duchene, O’Reilly – Talbot, Mitchell, McGinn – Bordelau, Cliche, McLeod.

Rozhodčí

Rooney, St. Laurent – Nansen, Sharrers

Stadion

Scottrade Center, St. Louis

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud