24. listopadu 2013 • 12:39

Plekanec ví, jak na Crosbyho! Hvězdu uhlídal a vyprovokoval

Autor: ČTK, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Tomáš Plekanec se v sobotním utkání NHL zaskvěl při výhře Montrealu 3:2 nad Pittsburghem na obou polovinách hrací plochy. V úvodu třetí třetiny zvýšil na 2:0 a navíc v zápase ubránil nejproduktivnějšího hokejistu soutěže Sidneyho Crosbyho. Kladenský odchovanec byl nakonec zvolen druhou hvězdou utkání.



"Chtěli jsme se mu dostat pod kůži. Když se zápas nevyvíjí v jeho prospěch, je z toho frustrovaný. Jakmile začne protivníka osekávat, skákat po hráčích, víte, že je vyvedený z míry. O to vám jde," líčil Plekanec, který měl především kanadskou hvězdu na starosti.

VIDEO: Plekanec a jeho sedmý gól sezony

"Celou dobu na mě mluvil, ale já mlčel. Jen jsem poslouchal a v tom jsem dobrý," uvedl český hráč, který vyhrál 16 z 21 vhazování, většinu proti Crosbymu.

"By ve všech směrech excelentní," chválil Plekance trenér Montrealu Michel Therrien. "Je to chytrý hráč, který je vždy na správném místě. Dneska čelil nejlepšímu hráči ligy a zvládl to," dodal.

Pochvalu nezapomněl připojit ani nejlepší obránce loňské sezony P.K. Subban, který se před lety na tréninku právě s Plekancem popral. "Pleky se dokáže dostat pod kůži každému. Je to výborný hokejista, jeden z našich vůbec nejlepších," řekl po zápase pro NHL.com.

Montreal - Pittsburgh 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
Branky: 22. a 43. Pacioretty, 42. Plekanec - 46. a 58. Neal. Střely na branku: 29:31. Diváci: 21.273.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud