12. ledna 2014 • 16:45

Ranař Klesla! Obránce Phoenixu se popral podruhé během tří utkání

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moc dobře ví, že v NHL si pořád může odehrát své. A to ještě několik let. Proto se ze sebe obránce Rostislav Klesla snaží po prosincovém návratu z farmy vydávat jen to nejlepší. A že nemá strach ani z bitky předvedl tento týden. Zkušený bek Phoenixu se během něj popral rovnou dvakrát.



Do NHL naskočil čtvrtý hráč draftu z roku 2000 v dresu Columbusu před třnácti lety. Za Blue Jackets tehdy odehrál 8 utkání a putoval do juniorské OHL a další rok už byl stabilním členem prvního týmu.

Farmářskou AHL tedy nikdy neokusil. Až letos. Vedení mužstva se nelíbily výkony jedenatřicetiletého Klesly a ten se měl jít na konci listopadu rozehrát do nižší soutěže.

To byl pro juniorského mistra světa z roku 2001 trochu šok! Rozhodl se tedy zabrat a co nejdříve být znovu členem Coyotes.

Na farmě v Portlandu nasbíral během šesti utkání dva body a ještě před Vánoci putoval zpět do prvního týmu. A hned v prvním utkání proti Torontu si připsal asistenci.

Od té doby sice nebodoval, ale hraje spolehlivě a pravidelně tráví na ledě okolo čtrnácti minut. A také ukazuje, že tvrdá hra mu není cizí.

V úterý se ve vítězném duelu proti Calgary pustil pěstmi do útočníka T.J. Galiardiho a ač nepadlo příliš mnoho úderů byl bývalý hokejista Vsetína dominantnějším bouchačem.

To uznali také fanoušci serveru hockeyfights.com, hned 98% z nich označilo Kleslu jako vítěze.

VIDEO: Bitku s Galiardim zvládl Klesla jako vítěz

Další bitka přišla na řadu v noci na neděli a tentokrát už byl Klesla hlavně rád, že vyvázl, i když se úderům soupeře bránil velmi dobře a pomohlo mu především to, že si zkušenějšího a většího Patricka Maroona z Anaheimu na začátku rvačky dobře chytil.

Silový forvard Ducks má za sebou letos už osm bitek a nebojí se pustit i do hráčů, kteří si vydělávají právě shazováním rukavic. Kleslu může tedy těšit slušný výsledek, 70% čtenářů hlasovalo po shlédnutí bitky pro remízu.

VIDEO: Maroon je zkušený rváč, ale Klesla souboj ustál

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud