18. března 2014 • 18:03

Velké sousto pro Sobotku! Z objetí obra ho nedostal ani Jaškin

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celé utkání mezi St.Louis Blues a Winnipeg Jets byl na ledě klid, šlo jen o pořádnou hokejovou bitvu. Ale ke konci se situace nepatrně zvrtla. Vlastně proč se trochu nepoprat, když je dnes toho svatého Patricka, řekli si asi hokejisté obou týmů. V akci byla i česká dvojice Vladimír Sobotka - Dmitrij Jaškin ze St.Louis, která se bránila obrovitému Dustinu Byfuglienovi a o chvíli později šel do boje i silák Roman Polák.



Hráči Blues se sluní na čele celé NHL, všestranné mužstvo s velkým množstvím šikovných hokejistů se už pomalu připravuje na boje o Stanley Cup. To Winnipeg je na tom opačně, pokud se do bitev o cennou trofej bude chtít podívat, musí pečlivě sbírat každý bodík. A tomu také odpovídal konec utkání.

Blues vedli v 57. minutě 2:1 a snažili se nepustit soupeře do závěrečného tlaku. O kotouč bojovali Vladimír Sobotka a mlaý kanadský bek Jacob Trouba. Pošťuchování, sem tam nějaký úder loktem, tohle bylo nadoraz. Český hokejista nakonec se svým soupeřem švihl o sem, ale během pár vteřin se souboj opakoval a krátce na to nasadil Sobotkovi krosček Blake Wheeler.

Pak americký olympionik sebral puk a řítil se s ním za bránu St.Louis. Tam si na něj ale počíhal Sobotka, který v nebezpečné pozici do Wheelera vrazil. A mela byla na světě. A český bojovník schytal asi nejtěžšího soupeře z možných, Dustina Byfugliena.

VIDEO: Sobotka se hned musel bránit soupeřům

Útočník Winnipegu je vlastně dělovou koulí na bruslích. Oficiální prameny uvádí, že skoro dvoumetrový Byfuglien váží 120 kiligramů, ale moc dobře se ví, že mu chutná. Říkalo se, že přes léto nemá problém vytáhnout svou váhu až ke 140 kilogramům.

A podle toho souboj vypadal, osmadvacetiletý Byfuglien měl pod jednou rukou hlavu o skoro 40 kilo lehčího Sobotky a druhou cloumal s Jayem Bouwmeesterem. Co na tom, že na zádech mu ještě visel Dmitrij Jaškin. Tresty? Dvě minuty pro Sobotku a Olliho Jokinena na druhé straně.

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 3. • 01:10
St. Louis Blues
St. Louis Blues
3:1
ONLINE
18. března
01:10
Winnipeg Jets
Winnipeg Jets
Góly

Domácí: 21:46. Morrow, 53:09. Backes, 58:49. Backes

Hosté: 42:02. O´Dell

Sestavy

Domácí: Miller (Elliot) – Bouwmeester, Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Cole, Polák – Schwartz, Backes, Steen – Berglund, Sobotka, Jaškin – Morrow, Roy, Ott – Porter, Lapierre, Reaves. Trenér: Ken Hitchcock.

Hosté: Montoya (Hutchinson) – Bogosian, Enström, Stuart, Trouba, Pardy, Ellerby – Ladd, Little, Frolík – Kane, O´Dell, Setoguchi – Byfuglien, Jokinen, Wheeler – Halischuk, Cormier, Peluso. Trenér: Paul Maurice.

Rozhodčí

Kimmerly, Peel – Amell, Kovachik.

Stadion

Scottrade Center, St. Louis

Návštěva

16 665 diváků

Byfuglien se ale přesto rozhodl, že musí trochu upustit páru. Jeho bodyček z posledních vteřin rozpoutal melu, do které se zapletl i Roman Polák. Kromě dvou pětiminutových trestů za rvačku nakonec sudí udělili hned osm osobních trestů na deset minut.

A nadšená hala St.Louis burácela, výhra 3:1 a kopec rvaček, to se zkrátka líbí.

VIDEO: Závěrečná rvačka i s Romanem Polákem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud