30. března 2014 • 13:40

Hemský uchvátil Ottawu. Chtějí ho podepsat pro další rok, zní ze zámoří

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední tři duely sice nebodoval a ani jeho výkony pravděpodobně Ottawě do play off nepomohou, ale jinak Aleš Hemský u Senators splnil očekávání. A možná je i předčil. Proto v kuloárech kolují informace o tom, že hokejista, který se v létě stane nechráněným volným hráčem, dost možná v kanadském klubu zůstane.



Deset utkání - osm bodů. To je bilance Aleše Hemského v dresu Senators. Český technik po více než deseti sezonách poprvé v kariéře v NHL změnil dres a čas na aklimatizaci nepotřeboval téměř žádný. Bývalý křídelník Oilers zapadl okamžitě do první formace k Milanu Michálkovi a Jasonu Spezzovi a celá trojice hned začala pracovat na sehranosti.

VIDEO: Své kousky teď Hemský předvádí v Ottawě

"Peníze budou určitě dost klíčové, ale v tuto chvíli se zdá, že generální manažer Bryan Murray by rád Hemského podepsal," řekl pro televizní stanici TSN zámořský hokejový expert Pierre LeBrun. Ale v Ottawě musí nejdříve zjistit, jestli mistr světa z roku 2005 vůbec má zájem v klubu zůstat.

Co bude pro Hemského klíčové během rozhodování? Rozhodně perspektiva, a to ta klubová. Pardubický rodák je natolik šikovným hokejistou, že by v každém týmu NHL mohl hrát v prvních dvou útocích a to, po čem touží, jsou bitvy o Stanley Cup.

V NHL totiž válí od sezony 2002/03 a v play off byl s Oilers jen dvakrát. Během prvního ročníku odehrál ve vyřazovací části 6 utkání, v sezoně 2005/06 pak s Oilers prohrál ve finále. Jinak nic.

O Hemského údajně hodně během uzávěrky přestupů stál také Detroit či Pittsburgh. Jak se v létě rozhodne?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud