Zdeněk Janda
28. března 2014 • 08:16

A zase kolaps v nájezdech! Devils v nich nevyhráli přes rok...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Blažek daroval Letenským druhý gól, Kuchta slavil jako Haaland. 2:0
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NEW JERSEY | Ty zpropadené nájezdy! Hokejisté Devils v nich zase padli a po porážce s Phoenixem (2:3) se jim zase o něco odfoukl sen o tom, že by se ještě protlačili do play off. Prohrávali už 0:2, nakonec z partie vyválčili aspoň bod, ale další už nepřidali. „Takže v naší situaci to musíme brát tak, že jsme bod ztratili,“ připustil útočník Jaromír Jágr, který nebodoval potřetí v řadě. A náladu měl prachmizernou. V kabině mu nebylo do řeči.



Ta jejich bilance je odstrašující. V sezoně nevyhráli penalty ani jednou, devětkrát v nich padli. Naposledy v této „dovednostní disciplíně“ uspěli hráči Devils před rokem (!) – patnáctého března 2013 ve Philadelphii. Od té doby třináctkrát v řadě prohráli. A ještě jedno těžko uvěřitelné číslo: v tomto ročníku celkově z 28 nájezdů dali jenom jeden gól! To je tedy bída…

„Přitom jsem si tentokrát myslel, že už se přes to přeneseme a trochu si zlepšíme sebevědomí. Ale zase to bylo stejné,“ povzdychl si gólman Martin Brodeur. Ten inkasoval od Mikkela Boedkera, který na něj vyzrál rychlou kličkou.

VIDEO: Podívejte se na sestřih celého utkání

Za domácí postupně nedali Damien Brunner, Ryane Clowe, ani Patrik Eliáš. Když česká hvězda nedotáhla blafák, fanoušci v hale smutně vydechli. Zase porážka po nájezdech… „Je to jeden z důležitých faktorů, proč bude těžší a těžší se do play off dostat. Tolik bodů jsme takhle promrhali,“ zlobil se Brodeur.

Těch bodů je přesně devět. Aktuálně Devils ztrácejí na postup čtyři body, do karet jim trochu nahrálo to, že Detroit prohrál v Montrealu. Přesto nemají před závěrečnými devíti zápasy moc dobré vyhlídky. Museli by vyhrát minimálně osm z nich, což je při současné formě spíše z říše sci-fi. Vždyť Devils prohráli pět z posledních sedmi utkání, navíc v sezoně vyhráli maximálně třikrát v řadě. A teď by potřebovali šňůru osmi nebo nejlépe devíti vítězství.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 3. • 00:10
New Jersey Devils
New Jersey Devils
2:3
ONLINE
28. března
00:10
Phoenix Coyotes
Phoenix Coyotes
Góly

Domácí: 39:59. Clowe, 50:32. Henrique

Hosté: 02:21. Chipchura, 36:57. Summers, . Boedker

Sestavy

Domácí: Brodeur (Schneider) – Greene, Fayne, Salvador, Židlický , Merrill, Harrold – Zubrus, Zajac, Jágr – Henrique, Eliáš , Brunner – Clowe, Gionta, Ruutu – Gelinas, Carter, Ryder

Hosté: Greiss (Visentin) – Ekman-Larsson, Z. Michálek , Yandle, Stone, Summers, Murphy – Boedker, Vermette, Doan – McMillan, Hanzal , Vrbata – Erat , Halpern, Korpikoski – Klinkhammer, Chipchura, Moss.

Rozhodčí

L'Ecuyer, St. Laurent – Barton, Sharrers

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

17 829 diváků

„Ale nic nevzdáváme. Máme před sebou ještě devět utkání a uděláme maximum, abychom všechny zvládli,“ říkal útočník Michael Ryder, který prožívá osobně bídné období a uvadlý kanonýr se propadl až do čtvrté formace. Z posledních 27 zápasů se trefil pouze v jednom případě.

„Je to frustrující, že jsme nezískali bod navíc. Přitom si myslím, že jsme odehráli dobrý mač,“ říkal útočník Ryan Clowe. Ale dlouho domácím trvalo, než se probrali, hlavně první třetina byla z jejich strany velmi nevydařená.

V zápase se celkem v hale Prudential Center představilo sedm českých hráčů (Jágr, Eliáš a Židlický za domácí, Vrbata, Erat, Hanzal a Zbyněk Michálek za hosty). Nakonec se mohla radovat početnější kolonie z Phoenixu.

Fanoušci New Jersey v domácí hale během utkání svého týmu s Phoenixem
Video se připravuje ...

„Pro nás je teď každý bod důležitý. Jsme tedy moc rádi, že jsme to zvládli. Celkově si vezeme z tripu pět bodů ze šesti, takže si myslím, že můžeme být spokojeni,“ řekl Sportu Radim Vrbata, kterého ani nemuselo mrzet, že neproměnil nájezd.

Na rozdíl od Devils se zdá, že pokud je do konce sezony nepotká nějaký totální kolaps, že by si účast mezi elitou měli pojistit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud