2. května 2014 • 10:29

Nedáš, prohraješ! Krejčí v prodloužení zahodil tutovku a Boston ztrácí

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádný gól, jen dvě přihrávky. Neproduktivní první kolo Stanley Cupu Davida Krejčího mrzet nemuselo, Boston sérii s Detroitem bez potíží zvládl. V řeži s Montrealem ale bude muset český štírek zabrat. V prvním utkání opět nebodoval, v prodloužení nádavkem nedal stoprocentní šanci a jeho tým prohrál. Od dvojnásobného vítěze kanadského bodování play off se čeká mnohem více.



MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 5. • 01:40
Boston Bruins
Boston Bruins
3:4
ONLINE
2. května
01:40
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
Góly

Domácí: 42:44. R. Smith, 46:30. Krug, 58:02. Boychuk

Hosté: 11:23. Subban, 23:38. Bourque, 52:09. Bouillon, 84:43. Subban

Sestavy

Domácí: Rask (C. Johnson) – Chára, Boychuk, Bartkowski, Miller, Krug, Hamilton – Lucic, Krejčí, Iginla – Marchand, Bergeron, R. Smith – Florek, Söderberg, Eriksson – Caron, Campbell, S. Thornton

Hosté: Price (Budaj) – Corges, Subban, Markov, Jemelin, Bouillon, Weaver – Pacioretty, Desharnais, Vanek – Prust, Plekanec, Gallagher – Bourque, Eller, Gionta – Moen, Briere, Weise

Rozhodčí

Joanette, Pollock – Barton, Racicot

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17 565 diváků

Výhru 4:3 pro Canadiens trefil v druhém prodloužení dělovkou od modré čáry obránce P.K. Subban. "Hráli jsme, jak kdybychom deset dní vůbec nedrželi hokejku," kritizoval výkon svých svěřenců trenér Montrealu Michel Therien. "Pozitivní ale je, že vedeme 1:0 a můžeme být jen lepší."

Bruins k prvnímu bodu v sérii nepomohla ani výrazná střelecká převaha, na branku Careyho Price letělo 51 střel, kanadský rival vyprodukoval o 18 pokusů méně.

Price, který chytá druhé kolo play off teprve podruhé v kariéře, byl ale fantastický. Po dvě třetiny držel čisté konto a akcie svých spoluhráčů podržel i v prodloužení, kdy si smlsl na Davidu Krejčím. Tváří v tvář českému útočníkovi vytáhl proti jeho bekhandové kličce skvělý zákrok.

VIDEO: Podívejte se na Priceovu loupež proti Krejčímu

"Dneska se jednoduše zbláznil," glosoval pro nhl.com Priceův výkon střelec vítězné trefy Subban. "Když váš brankář zachytá takto, musíte vyhrát. Štěstí, že se to povedlo," dodal autor dvou gólů.

"Z jedné prohry ještě nemusíme být frustrovaní," nepanikařil na tiskové konferenci kouč Bostonu Claude Julien. "Nehráli jsme špatně, měli spoustu šancí a dokázali se vrátit do utkání, přestože jsme prohrávali o dva góly. Ukázali jsme velkou odolnost."

Julienovi možná dodává na klidu předchozí série s Detroitem, kdy Bruins podobným způsobem ztratili první zápas, díky šňůře čtyř vítězství v řadě ale slavili postup. Třeba se bude scénář opakovat.

Vítězové Stanley Cupu z roku 2011 a lonští finalisté ale musí být ve střehu. Noční prohra s Montrealem byla už sedmou z posledních osmi střetnutí s tímto neoblíbeným soupeřem a jednička Tuukka Rask Montreal neporazila v domácí TD Garden ještě ani jednou z devíti pokusů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud