14. května 2014 • 06:41

Chicago s Rozsívalem je ve finále konference, slaví také Rangers

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jméno prvního účastníka finále zná Západní konference. Probojovalo se do něho Chicago, které uspělo na ledě Minnesoty 2:1 v prodloužení a sérii ovládlo v poměru 4:2. Hokejisté New Yorku Rangers zvítězili v rozhodujícím utkání 2. kola play off NHL na ledě Pittsburghu 2:1 a podruhé během posledních tří let postoupili do finále Východní konference.




Chicago úterní zápas skvěle odstartovalo a už ve druhé minutě vedlo zásluhou gólu Krise Versteega. O těsný náskok jej v úvodu prostředního dějství připravil Erik Haula a na další trefu se čekalo až do 70. minuty. S notnou dávkou štěstí ji vstřelil Patrick Kane poté, kdy se nahození od červené čáry nečekaně od zadního mantinelu odrazilo přímo před branku.

"Takhle se puk nikdy neodrazil ani v tréninku," řekl zklamaný brankář Wild Ilja Bryzgalov. "Prvního najíždějícího hráče jsme ještě pokryli, ale nebyli jsme schopni dostat puk do bezpečí a oni z toho skórovali. Přitom ve třetí třetině jsme ještě trefili několikrát tyčku. Dneska nám nepřálo štěstí," povzdechl si ruský gólman po zápase, který znamenal pro Minnesotu konec sezony.

"Nemohli jsme být vyřazení horším způsobem. Takhle to nemělo skončit. Prohráli jsme sice s velmi dobrým týmem, ale neznamená to, že jsme si nevěřili. Mohli jsme přes ně postoupit, šance jsme na to měli. Ale nevyšlo to," uvedl útočník Zach Parise.

VIDEO: Výhru Chicaga trefil v prodloužení Kane

Rangers ovládli sedmý duel

Hokejisté New Yorku Rangers zvítězili v rozhodujícím utkání 2. kola play off NHL na ledě Pittsburghu 2:1 a podruhé během posledních tří let postoupili do finále Východní konference.

Největší hvězdou zápasu v Pittsburghu byl vyhlášen brankář hostů Henrik Lundqvist, jenž si připsal 35 zákroků a popáté v řadě dovedl Rangers k výhře v sedmém utkání. Švédský brankář inkasoval pouze z hole Jussiho Jokinena, jenž v úvodu prostřední třetiny odpověděl na trefu Briana Boyla. Vyrovnanou sérii, v níž Rangers poprvé v klubové historii otočili stav z 1:3, rozuzlil Brad Richards.

"Na konci zápasu už jsem toho měl dost," přiznal Lundqvist, jenž v posledních třech utkáních inkasoval jen tři branky ze 105 střel. "Dokázali jsme, že se člověk nesmí vzdávat. Musíte vždy věřit v sebe a to, co děláte. A podle mě je taky extrémně důležité, abyste se soustředili na přítomnost a nemysleli příliš na to, co se stane, když prohrajete," dodal.

VIDEO: Vítězný gól Brada Richardse

Východní konference:

Pittsburgh - NY Rangers 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 25. Jokinen - 6. Boyle, 28. Richards. Střely na branku: 36:20. Diváci: 18.635. Konečný stav série: 3:4.

Západní konference:

Minnesota - Chicago 1:2 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky: 23. Haula - 2. Versteeg, 70. Kane. Střely na branku: 35:27. Diváci: 19.396. Konečný stav série: 2:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud