21. července 2014 • 17:29

Sobotka prohrál arbitráž. St. Louis mu prý nabízelo dostatečný plat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arbitráž přisoudila českému hokejistovi Vladimíru Sobotkovi roční smlouvu v St. Louis, díky níž si má vydělat 2,725 milionu dolarů (55,36 milionu korun). Sedmadvacetiletý útočník nicméně minimálně v příští sezoně v NHL hrát nebude, neboť se na tři roky upsal Avangardu Omsk z KHL.



Třebíčský rodák Sobotka se stal 1. července chráněným volným hráčem a jednal se St. Louis o novém kontraktu. Od svého dosavadního zaměstnavatele požadoval rovné tři miliony na sezonu, klub mu nabízel 2,7 milionu. Poté, co se jednání zasekla na mrtvém bodě, se Sobotka před necelými dvěma týdny dohodl s Omskem. Ve smlouvě má klauzuli, podle níž se může po každé z jednotlivých sezon vrátit do NHL.

Arbitráž následně rozhodla o výši smlouvy českého hokejisty s Blues a přiklonila se spíše k představám klubu. Ten nepovažuje Sobotkův odchod do KHL za definitivní a očekává, že se důrazný útočník po sezoně vrátí. Tehdy vstoupí v platnost kontrakt určený arbitráží.

"Těšíme se na to, že uvidíme Vladimíra v dresu Blues, až se vrátí do NHL. Přejeme mu pro příští sezonu hodně štěstí," uvedl v oficiálním tiskovém prohlášení generální manažer St. Louis Doug Armstrong.

Sobotka působil v NHL od roku 2007, kdy odešel do zámoří z pražské Slavie. Nejdříve v dresu Bostonu a od roku 2010 v St. Louis odehrál celkem 381 zápasů, v nichž nasbíral 123 bodů (35+88). V reprezentaci se představil na letošním mistrovství světa v Minsku, o účast na olympijských hrách v Soči ho připravilo zranění kolena.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud