8. srpna 2014 • 10:00

Brodeur, Penner či Pitkänen. TOP 10 hráčů v NHL stále bez smlouvy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
SESTŘIH: Dallas - Vegas 3:2. Hertl a spol. na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měsíc a pár dní od otevření trhu s volnými hráči je pryč a přibližně další měsíc zbývá do startu přípravných kempů NHL. A kvalitních jmen je stále k dispozici dostatek a na všech pozicích. Nové kontrakty vyhlíží i hvězdní veteráni jako Martin Brodeur, Daniel Alfredsson či Tomáš Vokoun.



Daniel Alfredsson, 41 let (Detroit Red Wings)
Poslední kontrakt: 1 rok, 3,5 milionu dolarů
Poslední sezona: 68 zápasů, 49 bodů (18+31)

Detroit Free Press informoval na startu července o tom, že zkušený švédský matador by se chtěl vrátit a s klubem by rád podepsal další smlouvu. Ale zatím si vzal čas na rozmyšlenou a na tomto stanovisku se stále nic nemění. Jiné zdroje zase říkají, že Švéd se naopak chystá v tichosti ukončit kariéru. Rozhodovat se asi bude až na podzim.

Martin Brodeur, 42 let (New Jersey Devils)
Poslední kontrakt: 2 roky, 9 milionů dolarů
Poslední sezona: 39 zápasů, 19 výher

Legendární gólman se chystal poprvé v kariéře měnit působiště, jenže v tuto chvíli se spíše zdá, že bude čekat na start sezony a bude doufat, že zachytí zajímavou nabídku. Volných brankářských pozic je totiž v tuto chvíli minimum, jedna z mála je například ve Winnipegu vedle Ondřeje Pavelce. Naopak v Torontu, o kterém se dříve mluvilo jako o možném zájemci, zůstává duo Bernier - Reimer.

Martin Brodeur už dres Devils neoblékne.Foto Barbora Reichová (Sport)

Mark Fraser, 27 let (Edmonton Oilers)
Poslední kontrakt: 1 rok, 1,275 milionu dolarů
Poslední sezona: 42 zápasů, 2 body (1+1)

Poslední ročník Fraserovi opravdu nevyšel. Obrovitý zadák se snažil navázat na sezonu 2012/13, když v Torontu ovládl statistiku +/- a s 18 kladnými body skončil dokonce v první dvacítce celé NHL. Místo toho se mu ale letos tolik nedařilo a Maple Leafs ho dokonce vyměnili do Edmontonu. Teď hledá jakoukoliv práci a potenciální zájemce by mohl získat slušného beka za málo peněz.

Ryan Malone, 34 let (Tampa Bay Lightning)
Poslední kontrakt: 7 let, 31,5 milionu dolarů
Poslední sezona: 57 zápasů, 15 bodů (5+10)

Kariéra silového útočníka v posledních letech nepatrně stagnuje, Lightning ho navíc vykoupili z posledního roku smlouvy, a to hlavně proto, že na konci poslední sezony byl Američan zadržen policií za řízení pod vlivem alkoholu a držení kokainu. Malone je ale jinak zkušený srdcař, držitel stříbra z OH i z MS a muž, který šestkrát překonal dvacetigólovou hranici. Pokud si neřekne o moc peněz, bude ideální jako mentor do nezkušeného týmu.

Jamie McBain, 26 let (Buffalo Sabres)
Poslední kontrakt: 2 roky, 3,6 milionu dolarů
Poslední sezona: 69 zápasů, 17 bodů (6+11)

S průměrně dvaceti odehranými minutami na zápas byl McBain třetím nejvytěžovanějším hráčem Sabres v loňské sezoně. Se statistikou - 13 sice nezazářil, pět beků Buffala mělo ale tuto cifru ještě horší. Američan s nejlepšími lety před sebou je spolehlivý a umí být i produktivní, zájem o něj je i z Evropy, mluvilo se o Švýcarsku.

Derek Morris, 35 let (Phoenix Coyotes)
Poslední kontrakt: 4 roky, 11 milionů dolarů
Poslední sezona: 63 zápasů, 17 bodů (5+12)

Zřídka chybující bek s více než tisícovkou utkání v NHL na kontě zařídí jistotu a klid do zadních řad. Na první obrannou dvojici už to není, přesto Morris s klidem může odehrát v utkání přes 20 minut a posbírat v sezoně okolo dvaceti bodů. Práci určitě najde.

Dustin Penner, 31 let (Washington Capitals)
Poslední kontrakt: 1 rok, 2 miliony dolarů
Poslední sezona: 67 zápasů, 35 bodů (14+21)

Rozený střelec a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu nezažil úplně špatnou sezonu. Jenže jeho bodový potenciál by mohl klidně být dvojnásobný. Na závěr základní části byl vyměněn z Anaheimu do Washingtonu, kterému měl pomoci do play off, jenže skóroval pouze jednou v 18 utkáních. I to způsobilo, že stále nemá v kapse nový kontrakt.

Joni Pitkänen, 30 let (Carolina Hurricanes)
Poslední kontrakt: 3 roky, 13,5 milionu dolarů
Poslední sezona: nehrál kvůli zranění

Během posledních šesti let si finský obránce dokázal vydělat více než 25 milionů dolarů, smlouvu na další rok přesto stále nemá. V dubnu 2013 si totiž při nárazu zlomil patu a od té doby neodehrál ani jeden zápas. Jeho situace není jistá ani v tuto chvíli, nicméně v případě uzdravení by čtyřka draftu z roku 2002 byla posilou pro kterýkoliv klub.

VIDEO: Zranění si Pitkänen způsobil při dojíždění kotouče

Devin Setoguchi, 27 let (Winnipeg Jets)
Poslední kontrakt: 3 roky, 9 milionů dolarů
Poslední sezona: 75 zápasů, 27 bodů (11+16)

Měl být superhvězdou, ale zdá se, že Setoguchimu došla šťáva. Jets měl pomoci s produktivitou, ve slabém týmu měl i dostatek prostoru, přesto zažil nejhorší sezonu kariéry, když nasbíral pouhých 27 bodů. Přitom překonat dvacetigólovou hranici pro něj nikdy nebyl problém, to se spíše bralo jako samozřejmost. Přesto v osmičce draftu z roku 2005 dřímá obrovský potenciál, dokáže ho ale někdo probudit?

Tomáš Vokoun, 38 let (Pittsburgh Penguins)
Poslední kontrakt: 2 roky, 4 miliony dolarů
Poslední sezona: nechytal kvůli zranění

Vokoun se chce vrátit do akce po roční pauze způsobené krevní sraženinou. Na závěr ročníku se už dvojnásobný mistr světa vrátil do akce, rozchytal se na farmě Penguins ve Wilkes-Barre a během play off byl celou dobu s týmem. Spekulace, že by se mohl objevit ve Washingtonu už padly. Teď se mluví o Chicagu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud