6. října 2014 • 13:09

Už ladí formu! Pavelec v přípravě zářil, záda mu bude krýt Budaj

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

S varovným prstem šli po uplynulé sezoně ve Winnipegu za Ondřejem Pavelcem. Musíš se zlepšit, jinak bude zle - to byl jasný signál vedení. A tak český reprezentační gólman přes léto začal dřít a do kempu nastoupil v parádní formě. To dokázal mimo jiné také tím, že ve čtyřech přípravných zápasech inkasoval pouze šest branek.



Přípravu na nový ročník zakončil Pavelec celkem noblesně, výhrou 4:1 nad Calgary. Jediný gól navíc mistr světa z roku 2010 inkasoval pouze kvůli nedorozumění v rozehrávce za vlastní bránou. Střela Davida Jonese byla osamoceným pokusem z osmnácti, který brankář Jets pustil za svá záda.

"Opravdová sezoně začne teprve teď, takže je dobře, že do ní člověk může vstoupit s trochou sebevědomí. Nejhlavnější je ale to, že se cítím dobře," vyprávěl pro Winnipeg Free Press po zápase proti Flames gólman.

A jak sám poukázal, tak taky bude. Ostré zápasy teprve přijdou, tempo bude pravděpodobně taky ostřejší. "Čekám ještě větší intenzitu," potvrdil Pavelec. "Ale tréninkový kemp vypadal dobře, líbí se mi, jakým směrem tým putuje."

Na sedmadvacetiletého rodáka z Kladna ale čeká ještě jedna velká změna. Dva roky byl zvyklý, že mu zadá kryl Al Montoya, do nové sezony bude ale mít nového parťáka. Měl jím být mladý Michael Hutchinson, který se s Pavelcem střídal během přípravných zápasů, nakonec je ale všechno jinak.

V neděli totiž klubové vedení poslalo do Montrealu útočníka Erica Tangradiho a obratem získalo zpět útočníka Patricka Hollanda a hlavně zkušeného slovenského brankáře Petera Budaje.

Vyhlášený pohodář a oblíbený kolega viděl, že u Canadiens to s jeho budoucností nevypadá zrovna růžově, a tak během jarního play off požádal o trejd. Za Carey Pricem a rychle se zlepšujícím Dustinem Tokarskim mnoho příležitostí k vyčnívání nebylo.

Ke kolika zápasům se dostane ve Winnipegu, to určí Pavelec. Zatím se zdá, že brankoviště Jets chce hlavně pro sebe.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud