Zdeněk Janda
18. října 2014 • 19:45

Hertl před zápasem v obležení. Přišla palba otázek na Jágra!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NEW JERSEY | Dalo se to čekat. Když se Tomáš Hertl usadil po dopoledním rozbruslení ve svém místě v kabině, obklopil ho hlouček reportérů. A přišla sprška otázek: Jaké to je hrát proti Jágrovi? Opravdu jste měl doma vyvěšený jeho plakát? Čím to je, že se stále udržuje v takové formě? Právě souboj hokejového profesora (68) proti talentovanému studentovi (48) je velkým hitem nočního souboje mezi Devils a San Jose.



 

Seděl, a v plynulé angličtině odpovídal. Jak je nadšený, že si může zahrát proti české kolonii v Devils. A zvlášť proti Jágrovi.

„Odmala to byl můj vzor. A je super, že teď proti němu můžu nastoupit,“ vykládal 20letý mladík, zámořskými experti mnohdy k české ikoně přirovnávaný.

„Snažím se hrát jako on. Také hlavně u mantinelu používám velký zadek!“ rozesmál přítomné reportéry, pro něž je souboj Jágr – Hertl velkým tématem. Když zodpověděl několik otázek, pousmál se: „A mám to za sebou…“

Takhle se anglicky rozpovídal Tomáš Hertl o Jágrovi.
Video se připravuje ...

V angličtině odpovídal s přehledem, je vidět, že oproti minulé sezoně, své první v NHL, udělal velký pokrok. „Snažím se. Ale pořád to není ono, občas se zadrhnu a zakoktám. Mám připravenou nějakou myšlenku, ale už to ze mě hůř leže,“ reagoval s úsměvem.

V kabině se dlouho nezdržel, chvátal si odpočinout na hotel. S Jágrem se po rozbruslení nepotkal, možná po zápase. 42letá legenda přitom v Prudential Center nechyběla. I když byl trénink Devils dobrovolný, Jágr se v teplácích na chvíli vyjel sklouznout, aby otestoval brusle. A potom v útrobách stadionu trénoval výbušnost na chodbě se speciální gumou.

A ve vedlejší kabině zrovna Hertl seděl a vykládal, jaké to je hrát proti němu… „Celkově je pro mě velkou motivací, že budu hrát proti týmu, v němž je tolik českých hráčů,“ dodal Hertl. S Martinem Havlátem, s nímž strávili minulou sezonu v týmu Sharks, se ale na ledě nejspíš nepotká. Zranění obličeje z posledního zápasu ve Washingtonu ho do akce nepustí.

Hertl si před tréninkem povídal se spoluhráči Couturem a Wingelsem.
Video se připravuje ...

Trénink San Jose Sharks.
Video se připravuje ...

Hertl proti Jágrovi nastoupil zatím třikrát. Jednou v NHL, dvakrát předtím během výluky v extralize. Student v dresu Slavie, profesor ve svém Kladně. A ve všech třech případech uspěl talentovaný mladík! Veterán má tedy co vracet…

Čeká se pikantní souboj. A nebojí se trenér Todd McLellan, že to pro kometu ve svém týmu bude hodně emotivní? „Tomáš proti Jágrovi už jednou hrál. A vypořádal se s tím výborně. Je to vyspělý mladý muž, už je v NHL nějaký čas. Naopak chci, aby byl nadšený z toho, že hraje proti Jágrovi. Je super, když jste takhle mladý a můžete hrát proti hráči takovému kalibru jako je Jaromír Jágr,“ říkal trenér Sharks.

„A věřím, že Jágr bude dnes večer opouštět arénu s tím, jak bude mluvit o tom, jak Tomáš hraje dobře a jak dobrý bude v budoucnu…“ dodal McLellan. Zápas začíná hodinu po půlnoci českého času.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud