30. října 2014 • 06:32

Ovečkin popáté nebodoval a jeho Washington prohrál s Detroitem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté Washingtonu prohráli v NHL s Detroitem 2:4 a připsali si třetí porážku z posledních čtyř zápasů. Lídr Capitals Alexander Ovečkin vyšel popáté za sebou bodově naprázdno, což je nejdelší černá série v jeho zámořské kariéře.



Domácí přitom neměli utkání rozehrané špatně a po dvou třetinách vedli 2:1. Ve třetí třetině však skóre otočil dvěma góly Justin Abdelkader, čtvrtou branku přidal v poslední minutě v přesilové hře Pavel Dacjuk ještě předtím, než se souper vůbec mohl dostat k power-play. Jakub Kindl a Andrej Nestrašil se v dresu Red Wings do statistik nezapsali a nebyli na ledě ani u žádného gólu.

VIDEO: Vítězný gól Detroitu vstřelil Abdelkader

Abdelkader pokaždé skóroval po hrubkách Washingtonu. Ve 45. minutě vyrovnal americký útočník poté, co Capitals dvakrát ztratili puk v obranném pásmu, v 51. minutě pak poslal Detroit do vedení po rychlém protiútoku, když předtím domácí špatně rozehráli ve středním pásmu. "Za každou ztrátu puku jsme dneska zaplatili gólem. Tyhle věci nás zabíjejí," prohlásil trenér poražených Barry Trotz.

Jeho tým přitom v první třetině umožnil soupeři pouhé tři střely na branku. "Až do poloviny druhé třetiny, možná do jejího konce, jsme hráli dobře," konstatoval Troy Brouwer, jeden ze dvou střelců Washingtonu. "Jenže pak jsme udělali chyby a ty Detroit umí potrestat. Pavel Dacjuk je možná nejlepší zloděj puků v celé NHL a dnes nám párkrát vyprázdnil kapsy," dodal Brouwer.

Oilers ukončili sérii výher

Také ve druhém středečním duelu se radovali hosté, když Edmonton podlehl na domácím ledě Nashvillu 1:4. O přerušení čtyřzápasové vítězné série Oilers se nejvíce zasloužil útočník Craig Smith, který vstřelil dva góly.

Edmonton tak stále čeká na vítězství proti sokovi ze Západní konference, do níž sám patří. "Je to frustrující, že nemůžeme porazit tým ze Západu. Máme nula bodů, oni dva," shrnul své pocity útočník Taylor Hall, který dal v 49. minutě za stavu 0:3 jediný gól Oilers.

"Bohužel jsme soupeři dovolili udělat si náskok a nedokázali jsme se vrátit zpátky. Nepodali jsme výkon, za který bychom si zasloužili vyhrát," přiznal Hall.

VIDEO: Vítězný gól trefil Taylor Beck

Výsledky:

Edmonton - Nashville 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky: 49. Hall - 27. a 53. Smith, 28. Beck, 41. Weber. Střely na branku: 27:35. Diváci: 16.839. Hvězdy zápasu: 1. Smith, 2. Cullen, 3. Josi (všichni Nashville).

Washington - Detroit 2:4 (0:0, 2:1, 0:3)
Branky: 34. Kuzněcov, 40. Brouwer - 45. a 51. Abdelkader, 29. Nyquist, 60. Dacjuk. Střely na branku: 27:22. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Abdelkader, 2. Dacjuk (oba Detroit), 3. Green (Washington).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud