14. listopadu 2014 • 09:30

Jak si Montreal cení Sekáče? Subban ho šel pomstít krosčekem

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiří Sekáč se pomalu zabydluje v sestavě Montrealu. Poté, co český hokejista vynechal několik utkání v druhé polovině října, v noci na pátek nastoupil v NHL počtvrté v řadě. A blýskl se opět gólem, když na 5:1 zvýšil náskok proti Bostonu. Pro Canadiens je Sekáč vycházející hvězdou, důkazem je i to, že ho po jednom inkasovaném hitu šel pomstít nejlépe placený hráč týmu P. K. Subban.



Milan Lucic z Bostonu je urostlý chasník. Proto pro něj nebylo těžké Sekáče srazit k zemi. Byl to čistý hit uprostřed hřiště a Sekáč ho odnesl tvrdým nárazem. Bruins ale už prohrávali 1:3, a tak Lucic chtěl spoluhráče znovu nabudit.

„Asi trochu ano,“ přiznal Lucic. „Jsme týmem, který si libuje v zápasech plných emocí, ty nám ale teď chyběly. K příštímu utkání musíme přistoupit jinak.“

VIDEO: Hit Lucice na sekáče

To, že si Lucic zvyšoval sebevědomí na nadějném mladíkovi, se nelíbilo Subbanovi. Přijel k němu a krosčekem mu oplatil hit na Sekáče – dostal ale dvouminutový trest.

Sekáč si postupně buduje svoji pozici tak, aby už nemusel zápasy trávit na tribuně či dokonce na farmě. Když byl z týmu vytrejdován útočník Moen, za kterého přišel bek Gončar, český mladík získal zase o něco větší prostor a šanci. A tu trenérovi splácí. V posledních čtyřech zápasech vstřelil dva góly a na další dva nahrál. Proti Bruins už odehrál přes 15 minut.

Vítězný faktor Sekáč

Kanadský web Sportsnet dokonce píše o tom, že Sekáč je rozdílovým faktorem v sestavě Montrealu. Když nastoupil, Canadiens devětkrát vyhráli a jen jednou prohráli. Když chyběl, bilance je o dost horší: 3 – 3 – 1 (porážka v prodloužení).

Sekáče si cení především za jeho umění s hokejkou. Je to šikovný hráč, který umí pracovat i ve velké rychlosti. O tom se přesvědčili i Bruins, když v závěru zápasu dostal do sprintu přihrávku na levý mantinel a rychlou střelou k tyči překonal brankáře Svedberga.

Sekáč zatím nastupuje ve třetí formaci s Ellerem a Prustem, pokud ale bude pokračovat ve stejných výkonech jako v listopadu, důrazně si řekne o pozici v elitních útocích. Cennější je to o to víc, že Montreal je druhým nejlepším týmem v celé NHL.

VIDEO: Gól Sekáče na 5:1

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud