Pavel Bárta
18. listopadu 2014 • 09:35

Hašek: Dělali jsme si srandu, kdo bude brečet. Já jsem se udržel

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNĚ PŘÍMO Z TORONTA | Má za sebou zážitek na celý život. Dominik Hašek se dočkal největší pocty, jaké se hokejistovi může dostat. V pondělí v noci byl uveden jako první Čech do Hockey Hall of Fame. „Budu na to hrozně rád vzpomínat,“ řekl deníku Sport ve vůbec jediném rozhovoru, který poskytl bezprostředně po ceremoniálu.



Podle Haška bylo daleko těžší vystoupit na slavnostním ceremoniálu, než se postavit do branky. „Byl jsem nervózní. A hodně. Než jsem se dostal na řadu, tak trochu jsem záviděl klukům, kteří už to měli za sebou,“ přiznal.

VIDEO | Podívejte se, jak Hašek vstoupil do Síně slávy

 

„Než jsme nastoupili do sálu, Mike Modano řekl jednu větu: ‚Hrát hokej je jednodušší než takhle veřejně vystupovat.‘ Člověk hrál celý život a tohle je pro nás mnohem těžší, než si někdo možná vůbec dovede představit,“ popsal své pocity legendární Dominátor.

Nervozita z něho ale při děkovné řeči spadla ve chvíli, kdy ze sebe dostal první větu. A na rozdíl třeba od Billa McCrearyho či Mikea Modana, kteří jen těžko přemáhali dojetí, své vystoupení zvládl s klidem gólmana.

„V jedné debatě den předtím jsme dostali otázku, kdo bude brečet. Ukazovali jsme na Forsberga, dělali si z něj srandu. Nakonec to byli jiní,“ usmíval se Hašek. „Přiznám se, že se mi v takových situacích ještě nestalo, abych brečel. Ale člověk neví. Najednou ho něco dojme. Byly tam takové momenty, ale udržel jsem se. Asi jsem jiný typ, i když to člověk samozřejmě hodně intenzivně prožívá,“ uvedl v rozhovoru pro Sport.

Jedinečný rozhovor s Dominikem Haškem a další zpravodajství přímo z Toronta čtěte ve středečním deníku Sport!

Dominik Hašek se dočkal spolu s dalšími hvězdami zaslouženého ocenění
Video se připravuje ...

Dominika Haška oblékli před exhibicí do saka Hokejové síně slávy
Video se připravuje ...

Při desetiminutové řeči na pódiu Dominik Hašek děkoval rodičům, prarodičům, svým dětem a všem, kteří mu k hvězdné kariéře pomohli.
Při desetiminutové řeči na pódiu Dominik Hašek děkoval rodičům, prarodičům, svým dětem a všem, kteří mu k hvězdné kariéře pomohli.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud