20. listopadu 2014 • 12:12

Dva v jednom. Útočník Floridy hrál ráno v AHL, večer hned v NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Blažek daroval Letenským druhý gól, Kuchta slavil jako Haaland. 2:0
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Svlíkni se, do třetí třetiny už nenastoupíš," slyšel útočník Rocco Grimaldi v úterním utkání jeho San Antonia v AHL. Drobný centr chvíli jen překvapeně zíral, ale pak pochopil. Vedení Floridy Panthers si narychlo vyžádalo jeho služby, a to hned na večerní zápas. Jedenadvacetiletý hokejista tak stihl rovnou dvě utkání během jediného dne.



Rychle převléknout, sebrat jen to nejnutnější a na letiště. Z Oklahomy, kde jeho mužstvo zrovna hrálo, musel zvládnout zhruba 2100 kilomterů letadlem do Los Angeles, kde večer nastupovali Panthers a Grimaldi si měl střihnout druhý zápas během zhruba 12 hodin. To vše kvůli nečekanému onemocnění útočníka Aleksandra Barkova.

"Chtěl jsem dohrát naše utkání se San Antoniem, tohle mě dost překvapilo. Ani jsem nevěděl, že se něco takového vůbec smí," vykládal překvapený útočník, jehož Rampage nakonec utkání s Oklahomou dotáhli do výhry 4:3 po samostatných nájezdech.

Nicméně americký útočník zažil skutečně pěkně hektický den. Na jeho sportovní výkon se totiž byla podívat i maminka, která pochází z Kalifornie. Takže nabrala směr Los Angeles s ním. Rychle se stavit doma, pobalit a pak očekávat tradiční problémy. "Letadlo mělo hodinu a půl zpoždění, když jsme konečně byli v LA, zůstali jsme zase viset v dopravní zácpě," vyprávěl pro lakingsinsider.com třiatřicátý hráč draftu z roku 2011 a připomněl, že na stadion nakonec dorazil zhruba s půlhodinovým zpožděním.

Na ledě úřadujících šampionů pak odehrál deset minut, dvakrát vystřelil na bránu a odseděl si dvě minuty na trestné lavici. "A cítil jsem se dobře. Roky jsem hrával in-line hokej a tam je běžné nastoupit do dvou zápasů ve dvou dnech," ulehčoval netradiční situaci Grimaldi.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud