25. listopadu 2014 • 12:19

Voráček, Islanders i Fleury. TOP 10 překvapení čtvrtiny sezony NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Fleury pravidelně zavírá klec, Islanders vítězí, Voráček vládne bodování.Fleury pravidelně zavírá klec, Islanders vítězí, Voráček vládne bodování.FOTO: Koláž: iSport.cz

    Čtvrtina sezony NHL je pomalu za námi a s ní i plno překvapení. Pro někoho příjemných, pro někoho samozřejmě méně. Odborný hokejový server spadající pod magazín The Hockey News sestavil deset nejzajímavějších příběhů začátku ročníku a nechybí ani česká tvář.

  • 10. Vladimír Tarasenko a jeho 12 gólů

    Tarasenko začal v této sezoně předvádět, co v něm doopravdy je.Foto ČTK/AP

    Každý ví, jak velký potenciál se v dvaadvacetiletém Rusovi skrývá. Málokdo ale čekal, že po čtvrtině sezony bude mít našlápnuto na zhruba 45 gólů! A co víc, nedává ledajaké branky, téměř každý gól míří pravidelně mezi největší parádičky týdne. Šikula ze St.Louis odkrývá naplno svůj potenciál.

  • 9. Mark Giordano nejproduktivnějším obráncem ligy

    Kapitán Mark Giordano vévodí klubové produktivitě.Foto ČTK/AP

    Před pár lety se tenhle nikdy nedraftovaný zadák snažil prosadit do dresu Calgary a protože to nešlo, raději zvolil na rok odchod do Dynama Moskva. Vrátil se lepší a od té doby je pevným článkem defenzivy kanadského klubu. Druhým rokem navíc nosí kapitánské céčko a je srdcem i duší týmu. Nejen, že má nejvíce bodů mezi zadáky, pravidelně se pohybuje i v nejlepší desítce bodování soutěže.

  • 8. Přesilové hry Pittsburghu

    Přesilovky? Brnkačka! Aby ne, v tomhle složení.Foto Reuters / Winslow Townson-USA TODAY Sports

    Už v loňské sezoně skončili Pens ve využívání přesilových her s cifrou 23,4% na čele NHL. Aby ne, když má tým v sestavě techniky Crosbyho, Letanga, Malkina či Kunitze. Letošní hra v početní výhodě je ale ještě o level výš, Pittsburgh se může chlubit 33% úspěšností, tedy gólem z každé třetí možnosti.

  • 7. Jen 4 zdraví hráči v Columbusu

    Mezi zraněnými se letos na chvíli ocitl i útočník Nick Foligno.Foto ČTK/AP

    Pacienti! Dvacet utkání mají zatím za sebou hokejisté Blue Jackets a jen čtyři hráči (Johansen, Hartnell, Savard, Boll) je zvládli odehrát všechny. Skutečně nešťastný start sezony pro Columbus. Mužstvo, které mělo vysoké ambice a užívalo si entuziazmus po loňském postupu do play off postupně přišlo o Bobrovského, Jennera, Dubinskyho, Calverta, Murrayho a mnoho dalších. I tak ale Columbus nehrál úplně zoufale.

  • 6. Čtyři čistá konta pro Fleuryho

    Z šestnácti utkání letos vychytal Fleury hned 12 výher.Foto Reuters / Adam Hunger-USA TODAY Sports

    Několikrát zklamal v play off a veřejně se začalo mluvit o jeho možném odchodu z klubu. Místo toho rok před koncem smlouvy v Pittsburghu podepsali se svým brankářem novou a ten se zatím klubu prezentuje jako velmi vděčný muž. Na konci října zvládl udržet během jednoho týdne tři nuly, během série neinkasoval více než 205 minut!

  • 5. Hrozivé první třetiny Buffala

    Michal Neuvirth je jedním z mála světlých bodů letošního ročníku.Foto ČTK/AP

    Hokejisté Sabres jsou na dně NHL a co si budeme povídat, tak trochu se to čekalo. Jenže asi málokdo tušil, že to s Buffalem bude až tak špatné. Navíc klub bojuje s první dvacetiminutovkou, hned ve třinácti zápasech nedokázali svěřenci trenéra Teda Nolana skórovat. To je obecně největší problém týmu, 36 vstřelených branek je zdaleka nejhorší počin v lize, třeba Penguins mají gólů jednou tolik...

  • 4. NY Islanders jsou stále ve formě

    Takhle překonal John Tavares v nájezdech gólmana Masona.Foto ČTK/AP

    Rychlý start, stejně rychlý pád. To není nic, co by se pravidelně klubům nestávalo. Jenže pád Islanders stále nepřichází, zdá se tedy, že letitého otloukánka je konečně třeba začít brát vážně. Klubu hodně pomohly příchody zkušených obránců Johnnyho Boychuka a Nicka Leddyho těsně před sezonou, z posledních deseti utkání má New York hned devět výher!

  • 3. Calgary nejde zastavit

    Výhry nejsou pro Calgary letos ničím novým, daří se i Hudlerovi.Foto Reuters / Sergei Belski-USA TODAY Sports

    Stejný případ jako Islanders. Hokejisté Calgary stále nachází nové způsoby jak vyhrávat. V základní hrací době, v nastavení, po nájezdech... A hlavně jejich hokej fanoušky baví. Například víkendová bitva proti New Jersey, kde domácí tým ještě ve třetí třetině prohrával 2:4. Srovnání přišlo pět sekund před koncem, pak ještě úspěšná nájezdová loterie, co víc si přát?

  • 2. Na scéně je nový Forsberg

    Švédský mladík s věhlasným příjmením válí za Nashville Predators.Foto ČTK

    Nashville je dalším překvapením letošní sezony. Tým přes léto mohutně posílil ofenzivu a konečně se podařilo také zapracovat dvacetiletého Filipa Forsberga. Tento kreativní útočník přišel do týmu před pár lety z Washingtonu výměnou za Martina Erata a letos, ve své první kompletní sezoně, zatím nejde zastavit. V kanadském bodování NHL mu patří 12. místo, v tabulce +/- je dokonce nejlepší v celé soutěži a má za sebou dokonce sedm utkání v řadě s celkem třinácti posbíranými body. Kde se zastaví?

  • 1. Voráček na čele produktivity NHL

    Jakub Voráček je teď hlavní atrakcí Flyers.Foto Profimedia

    Ať zvedne ruku ten, kdo si před sezonou myslel, že po první čtvrtině soutěže bude na čele bodování právě český útočník. Šest sezon v NHL už má Voráček za sebou, ta sedmá zdá se bude tou zatím nejšťastnější. Během posledního ročníku si Voráček vylepšil všechny individuální statistiky (62 bodů - 23+39), ale letos míří do úplně jiných výšin. V tuto chvíli je rozjetý na 118 bodů. Hlavní ale je, že dívat se na jeho hru je radost!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud