2. ledna 2015 • 06:43

Dva body Vrbaty nestačily, hráči Los Angeles udeřili v závěru

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Gól a asistenci zaznamenal v jediném nočním utkání NHL český útočník Radim Vrbata, jeho Vancouver ale prohrál s Los Angeles 2:3. Kings nejdříve v 58. minutě vyrovnali na 2:2 a 74 vteřin před koncem rozhodl utkání svým čtvrtým gólem v sezoně Jarret Stoll.



Vrbata, který skóroval i v minulém klání proti San Jose, se nejprve podílel na úvodním gólu utkání. Ve 13. minutě v přesilové hře vypálil od levého mantinelu a odražený puk dopravil do sítě Alexandre Burrows. Na začátku druhé třetiny získali domácí hokejisté dokonce dvoubrankový náskok, když Vrbata přesnou střelou z voleje zakončil rychlý protiútok a připsal si svůj patnáctý gól v sezoně.

Hosté přestříleli soupeře v poměru 40:16, jenže dlouho nemohli vyzrát na Ryana Millera v brance Vancouveru. Až ve 35. minutě se po závaru před brankou prosadil Dwight King a snížil.

VIDEO: Vrbata ve 24. minutě zvyšoval na 2:0

Ve třetí třetině se zdálo, že domácí hráči náskok uhájí. Jenže na začátku 57. minuty byl možná trošku přísně vyloučen za hákování obránce Ryan Stanton a devět sekund před jeho návratem na led z trestné lavice vyrovnal Justin Williams. Za necelou minutu pak dokonal obrat Jarret Stoll tvrdou ranou z kruhu pro vhazování.

"Myslím, že dnes zaúřadovala spravedlnost, protože podle mě jsme v utkání jasně dominovali," prohlásil Justin Williams. "Měli jsme větší šance než domácí, a i když jsme je dlouho nemohli proměnit, ukázali jsme odolnost a trpělivost. A že se nikdy nevzdáváme, dokud není konec," dodal Williams.

Los Angeles se díky vítězství posunuli ve vyrovnané tabulce Západní konference na páté místo o bod před Vancouver, jenž má na šesté příčce 45 bodů stejně jako sedmé San Jose, osmý Winnipeg a deváté Calgary.

VIDEO: Sestřih utkání Vancouver - Los Angeles

"Tenhle zápas je jedno z největších zklamání za hodně dlouhou dobu. Takhle ztratit oba body v samém závěru. Ach jo," povzdychl si gólman Vancouveru Miller, který si připsal 37 zákroků. "Ten druhý gól beru na sebe. Měl jsem si pohlídat bližší tyčku," litoval brankář, jehož tým nebodoval poprvé po pěti zápasech. "Vést skoro 57 minut a pak nemít ani bod, to je frustrující," konstatoval.

Výsledek:

Vancouver - Los Angeles 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Branky: 13. Burrows (Vrbata), 24. Vrbata - 35. King, 58. Williams, 59. Stoll. Střely na branku: 16:40. Diváci: 18.870. Hvězdy utkání: 1. Doughty (Los Angeles), 2. Miller (Vancouver), 3. Williams (Los Angeles).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud