24. února 2015 • 06:40

New Jersey má čtvrtou výhru v řadě, Jágr posedmé bez bodu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté New Jersey porazili v pondělním utkání NHL Arizonu 3:0 a po dvou letech si mohou užívat čtyřzápasové série výher. Devils úspěšnou šňůrou snížili ztrátu na poslední postupové místo do play off na rozdíl osmi bodů. Čeští hráči včetně Jaromíra Jágra, jenž vyšel naprázdno v sedmém utkání za sebou, nebodovali.



Hlavním strůjcem vítězství New Jersey byl brankář Cory Schneider. Kanadský gólman zneškodnil všech 28 střel soupeře a připsal si třetí nulu sezony. Dvě trefy obstaral Mike Cammalleri a jednu Scott Gomez, který se v historické tabulce kanadského bodování týmu dostal na páté místo před Bobby Holíka.

VIDEO: Sestřih utkání New Jersey - Arizona

"Nedávno jsem s ním (Holíkem) mluvil a připomínal mi, že celkově během kariéry získal stále více bodů než já (747 oproti 736), takže mám pořád co dohánět. Ale na tom nezáleží. Podstatné je, že jsme dneska vyhráli. Jen to mě zajímá. Výhry a dostat se do play off. A mám radost, že jsem k tomu tentokrát přispěl," uvedl Gomez, který měl slova chvály i pro hrdinu utkání Schneidera.

"Některé jeho zákroky byly neuvěřitelné, přitom je předvádí s takovou lehkostí a samozřejmostí. Připomíná mi to všechny ty roky s Martym (Brodeurem), Henrikem Lundqvistem nebo Careym Pricem. Něco senzačního od nich očekáváte, protože jsou tak dobří. A on je teď na podobné úrovni. Pokud není považován za jednoho ze tří nejlepších gólmanů ligy, něco je špatně," dodal Gomez.

Red Wings neudrželi vedení 2:0

Hokejisté Detroitu, kteří hráli poprvé bez Henrika Zetterberga, drželi až do poloviny poslední třetiny brankami Pavla Dacjuka vedení 2:0. V rozmezí 50. a 53. minuty ale Anaheim skóre otočil, a přestože posléze rovněž ztratil náskok, získal dva body díky úspěšnému rozstřelu. V něm se prosadili oba útočníci Ducks Corey Perry i Jakob Silfverberg.

Riley Sheahan se raduje, právě srovnal na 3:3. Výhru bral nakonec stejně Anaheim.Foto Reuters/Richard Mackson-USA TODAY Sports

Vydařená pasáž Anaheimu přišla krátce poté, kdy na videokostce proběhl záběr s nejproduktivnějším hráčem v historii klubu Teemu Selännem v hledišti. "Myslím si, že by nám ho měli ukazovat každý zápas," vtipkoval Francis Beuachemin, jeden ze strůjců obratu.

"Hlavní ale bylo, že jsme nepanikařili a drželi se svého plánu. Poučili jsme se ze zápasů, kdy jsme taky prohrávali 0:2, 0:3, přestali jsme plnit plán a skončilo to vysokou porážkou," dodal další úspěšný střelec Ducks Andrew Cogliano.

Výsledky:

New Jersey - Arizona 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky: 42. a 59. Cammalleri, 13. Gomez. Střely na branku: 28:38. Diváci: 12.159. Hvězdy zápasu: 1. Schneider, 2. Cammelleri, 3. Gomez (všichni New Jersey).

Anaheim - Detroit 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 0:2, 3:1 - 0:0)
Branky: 50. Cogliano, 52. Etem, 53. Beauchemin, rozhodující sam. nájezd Silfverberg - 24. a 27. Dacjuk, 57. Sheahan. Střely na branku: 25:38. Diváci: 17.174. Hvězdy zápasu: 1. Beauchemin (Anaheim), 2. Dacjuk (Detroit), 3. Palmieri (Anaheim).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud